Erciyes'in görünmeyen kahramanları

Erciyes'in görünmeyen kahramanları

Erciyes'in görünmeyen kahramanları

Kayak sezonunda milyonlarca kişinin ziyaret ettiği Erciyes`in güvenliğini Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timleri sağlıyor. Zorlu kış şartlarına rağmen pist devriyelerini aksatmayan ekipler, kaza geçiren kayakseverlerin imdadına da anında yetişiyor.

HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ

 

2/13Türkiye`nin en önemli kayak merkezlerinden olan ve 17 pistin bulunduğu Erciyes Dağı`nda, Kayseri İl Jandarma Komutanlığı`na bağlı JAK timlerinin zorlu mesaisi sürüyor. 17 pistin açık olduğu Erciyes`te mesai mefhumu gözetmeksizin faaliyetlerini sürdüren ekipler, pistlerin güvenliğini sağlamanın yanı sıra, kayak yaparken kaza geçiren yerli ve yabancı turistlerinde imdadına yetişiyor.

3/13Kar motoru, UTV, kar üstü araçlar ve son teknoloji endüstriyel dağcılık malzemeleri ile çalışmalarını sürdüren ekipler, kayakseverlere de güven veriyor.

4/13Kayseri JAK her yerde

Erciyes Jandarma Karakol Komutanlığı'nda konuşlu JAK timi, kentte meydana gelen olayların yanı sıra, ülkedeki afetlerde de önemli rol oynuyor. İzmir depremi ve Sinop`ta yaşanan sel olayına da müdahale eden ekipler, nerede olursa olsun vatandaşların zor zamanlarında yanlarında oluyor.

5/13Bin 200 olay müdahale ettiler

Ayrıca, 2021-2022 kayak sezonunda da Erciyes`in güvenliğini sağlayan ekipler, dağda meydana gelen bin 200 olaya anında müdahale etti.

6/13

7/13

8/13

9/13

10/13

11/13

12/13

13/13


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.