18.Madde Vatandaşı İsyan Ettirdi

18.Madde Vatandaşı İsyan Ettirdi

Beyköy’de tarım arazilerinin imara açılması vatandaşı isyan ettirdi. Tarım arazilerini kaybeden vatandaş hakkını nerede arayacağını şaşırdı.


Beyköy’de iddialara göre birden fazla tarım arazisinde Belediye 18 madde uygulaması yaptı.

Yapılan uygulama ile hayatını toprağa adamış birçok çiftçi mağdur oldu. Mağdur olan çiftçiler ise soluğu Tarım Orman İl Müdürlüğü, valilik ve Beyköy Belediyesi’nde aldılar. Tarım Orman İl Müdürlüğü yetkilileri tarım vasfında olan toprakların imara izinsiz açılamayacağını ve imar uygulaması yapılamayacağını söylemesinin ardından, vatandaşlar Beyköy Belediyesi encümene müracaat etmesine karşın bir sonuç alamadı. Tarım arazisinde 18 Madde uygulanan çiftçilerden Ömer Kocaman, mağduriyetini dile getirirken;”Beyköy’ün eskilerindenim.

Amca çocuklarımızla birlikte Beyköy’de yaklaşık 18 dönüm bir arazimiz var. Ayrıca komşularımızın da arazileri var. Belediye bunların haberini vermeden imara açtığını söyledi. Bize hiçbir şekilde haber vermeden arazilerimizi imara açmış.

Biz arazilerimizi kullanıyoruz. Hayvancılıkla, tarımla geçiniyoruz. Arazilerimizin imara açılmasıyla ilgili olarak dilekçe verdim red edildi. Encümene başvurumu yaptım red edildi. Ama ilginç olan 18 Madde uygulamasını encümen değil meclis kararı olması gerekiyor. Ama arazilerimize uygulanan 18 madde encümen kararı ile alınmış. Beyköy Belediyesi’ne gittik. Çalmadığımız kapı kalmadı. Bizlerin toprağı ile, ekmeği ile oynamasınlar” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
24.05.2019
19:24

önce fazladan kullandığınız devlet arazilerini geri verin de ondan sonra yaygara yapın ömer bey

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,51
beyköylü
24.05.2019
10:43

Seçim öncesi istemiyorsanız yapmayız vaz geceriz denmişti hatta vekilimiz Ayşe hanımın yanında. İhtiyaç varsa yapılsın ama mevcut yollar düzene koyulmuyor tarım arazilerinin ortasından gereksiz yollar açılıyor bu yollar birilerinin keyfini yapmak için açılıyor. Böyle olmaz. Tarım arazisi kıymet bir avuç toprak bin yılda oluşuyor. İmara açmak için vasfını değiştirmek büyük ova kapsamında olduğu için belediyenin yetkisinde değil bu suçtur. Devlet terıma destek veriyor bizimkiler yok etmeye çalışıyor. Bu nasıl iştir. Yapılan uygulama yı doğru bulmuyorum

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,68
Hasan Kudal


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.