Düzceli Nefes Alamıyor

Düzceli Nefes Alamıyor

Düzceli Nefes Alamıyor

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Semih Cemşit, Düzce’nin havasını kirleten fabrikalara gerekli yaptırımların uygulanmasını istedi. Özellikle sonbahar, kış aylarında, Düzceli’nin nefes alamaz hale geldiğini kaydeden Cemşit, Belediye Başkanı Faruk Özlü ile konuyu istişare ettiklerini ve yaptırım sözü aldıklarını vurguladı. Cemşit konunun takipçisi olacaklarının da altını çizdi.

 

‘YANIT BEKLİYORUZ’
Hava kirliliği ile ilgili Belediye Meclisine sundukları soru önergesinin yanıtını beklediklerini belirten Cemşit “Hava kirliliği ile ilgili Belediye Meclisine sunduğumuz önergeye henüz bir yanıt alamadık. Sanırım ay başındaki toplantıda yanıt gelir. Faruk bey ile görüşmemizde Düzce’deki büyük bir fabrikanın ciddi manada ısı yaydığını ve kirlilik yarattığını söyledik. Kendisi de mutlaka yaptırım uygulanacağını söylemişti” dedi.

 

‘DÜZCELİ NEFES ALAMAZ HALE GELİYOR’
Düzeli’nin özellikle sonbahar ve kış aylarında nefes alamaz hale geldiğini vurgulayan Cemşit, doğalgaz kullanımının yaygınlaştırılması gerektiğini hatırlatarak “Fabrika bacalarının filtrelerinin çok ciddi kontrol edilmesi lazım. Doğalgaz kullanımı çok önemli. Hava kirliliğini minimuma indirir. Ancak doğalgaz fiyatları da aldı başını gidiyor. Düzce’de çok fazla kalitesiz kömür kullanılıyor. Düzce’ye özellikle sabah ve akşam saatlerinde bir sis bulutu çöküyor. Teraslar, balkonlar kurum içerisinde kalıyor. Kirlilik o kadar yoğun ki nefes alamıyorsunuz. Mansur Başkan doğalgaz desteği veriyor. Düzce’de de böyle uygulamalar yapılabilir. Egzoz emisyonunun çok sağlıklı yapılmadığı düşünülüyor. Buda hava kirliliği için çok önemli bir etken” diye konuştu.

 

‘BAŞKANDAN SÖZ ALDIK, TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’
Cemşit, Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’den fabrika filtrelerinin denetimi ve kurallara uymayanlara uygulanacak yaptırımlar hususunda söz aldıklarını, bu sözün de takipçisi olacaklarını ifade ederek “Belediye Başkanımız Faruk Özlü fabrika filtreleri kullanımı ile ilgili denetimlerin yapılacağının ve gerekirse yaptırım uygulanacağının sözünü verdi. Bizde bu sözün takipçisi olacağız” şeklinde açıklama yaptı.

 

‘TEDBİRLER ALINIRKEN COĞRAFİ YAPI GÖZARDI EDİLMEMELİ’
Tedbirlerin coğrafi yapıyı gözardı etmeden alınması gerektiğine de işaret eden Semih Cemşit şöyle devam etti: “Düzce konumu itibariyle de hava kirliliğine çok müsait. Hava sirkülasyonu yok. Çanak şeklinde bir yer. Bizim coğrafi yapıyı gözardı etmeden kontrolleri yapmamız gerekiyor. Düzce’nin havasını alınacak önlemler ile temizleyebiliriz. Düzce’nin havasını kim kirletiyorsa biz onlara karşıyız. Gereken tüm yaptırımlar uygulanmalı. Çok fazla koah hastası var. İnsanlarımızın yaşam kalitesi düşüyor.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.