Düzce Ekonomisi Masaya Yatırıldı

Düzce Ekonomisi Masaya Yatırıldı

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi ve Gaziantep Milletvekili İrfan Kaplan Düzce’de ekonominin nabzını tuttu. Esnaf ve Sanayi Odalarının temsilcileri ile görüşen vekiller Ot festivaline de katılarak kadınları dinledi.  

Ziyaretlerin ardından parti binasında basın mensupları ile buluşan CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Akif Hamzaçebi Düzce’ye çok önem verdiklerinin altını çizerek “Düzce’de bir çok temasta bulunduk. Düzce Ot festivalini ziyaret ettik. Stantları tek tek dolaştık. Kadınlarımıza hayırlı işler dileklerinde bulunduk. Gümüşova’da bir sanayi tesisini ziyaret ettik. Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ile Düzce esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği Başkanlığına ziyaretler gerçekleştirdik. Düzce ekonomisinin nabzını tuttuk. Düzce’ye çok önem veriyoruz. 1999 yılında ağır bir deprem yaşandı. Deprem Düzce’ye sosyal ve ekonomik açıdan çok büyük bir yük getirdi. Deprem sonrasında nüfusun azaldığını gördük. Daha sonra teşvik yasasıyla birlikte bu süreç tersine döndü ve Düzce göç almaya başladı” dedi. 

“TARIM ÖNEMLİ”
Düzce’nin milli gelirinin yüzde 51’lik kısmının sanayiden karşılandığın kaydeden Hamzaçebi, tarımsal üretimin önemine vurgu yaparak “Düzce milli gelirinin yüzde 51 sanayiden geliyor. Düzce Türkiye’nin en verimli topraklarına sahip olan bir ilimiz. Ama tarımsal gelirin Düzce ekonomisindeki payına baktığımızda yüzde 5.5. Bu kadar büyük bir tarımsal potansiyele sahip, 2 bini aşkın endemik bitkiye ev sahipliği yapan, hemen her ürünün yetişebildiği Düzce’de bu oran çok düşük. Dünya gıda krizine gidiyor. Bütün ülkeler tarımın öneminin farkında. Ülkemizde tarıma destek çok düşük. Düzce hayvancılıkta da geriye gitmiş” diye konuştu. 

FINDIK POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ
Düzce’de 27 bin aile geçimini fındıktan sağladığını ifade eden Hamzaçebi hükümetin fındık politikasını eleştirerek “Türkiye’nin fındık üretiminin yüzde 9’u Düzce’de yapılıyor. Dünya fındık üreticinin de yüzde 6’sırı sağlıyor. Bu çok önemli bir rakam. Fındığın kilogram fiyatı 40 lira. Fındığı Avrupa’da çikolata üreticileri alır. 40 liralık fındıkta üreticinin cebinden her 1 kilo için 10 - 15 lira gibi bir rakam alınıyor, çikolata üreticilerinin cebine konuyor. Bu soygundur. Avrupalı daha ucuza çikolata yiyecek diye bizim üreticimiz bu fedakarlığı yaptığını bilmiyor. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı kendilerine ucuz çikolata yedirdiği için bir ödül vereceklerdir” şeklinde açıklama yaptı. 

 

HAMZAÇEBİ’DEN KAYIP NESİL UYARISI
15 -29 yaş arasında 18 milyon insanın yüzde 30’unun ne okula gittiğini nede çalıştığını hatırlatan Hamzaçebi “TÜİK enflasyon rakamlarını açıkladı. Enflasyonun yaz aylarında düşeceğini söylüyorlardı. Bastırılmış enflasyon dahi yüzde 73 oldu. Böyle bir ortamda çiftçi, işçi, emekli, esnaf kaybediyor. Kimse malını kaça satacağını bilemiyor. Buda kriz demektir. Türkiye’de 15 -29 yaş arasında 18 milyon insanımız var. Bu nüfusun yüzde 30’u ne okula gidiyor ne de çalışıyor. Kayıp nesil bunalımda. Biz bunları ekonomiye ve eğitime kazandıracağız” dedi.

 

HER AY ASGARİ TUTAR YATIRILACAK
Hamzaçebi, Aile Destekleri Sigortası ile geliri olmayan insanların hesaplarına her ay asgari bir tutar yatırılacağını belirterek “Ot festivalini dolaşırken bir hanımefendi bana 63 yaşında olduğunu ancak sigortasının olmadığını söyledi. Bütün kadınlarımız için Aile Destekleri Sigortasını getireceğiz. Kadınlarımızın endişesini gidereceğiz. Geliri olmayan insanımızın hesabına asgari bir gelir devlet tarafından ödenecek” diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
3.06.2022
21:47

Güldürmeyin insanı ya, yıllardır bu memleketi dışarı peşkeş çektiren siz değilmiydiniz, kandırdığınız, Ulu Önder Atatürk'ün partisi diye diye zavallı gençliğe mi güveniyorsunuz, o gençlik gerçeklerle bir gün yüzleştiğinde size ilk lanet okuyacak olanlarda onlar olacak.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,44
Yalanlarla beslenen bir partisisniz


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.