Özgür Özel; Hava Kirliliğinin Sorumlusu Ak Parti

Özgür Özel Hava Kirliliğinin Sorumlusu Ak Parti

Özgür Özel; Hava Kirliliğinin Sorumlusu Ak Parti

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkan Vekili Özgür Özel Düzce’nin ekonomisini, ulaşımını ve sağlığını değerlendirdi. Düzcelilerden rant yanlılarına değil halk yanlılarına oy vermelerini istedi. Özel Düzcelilere seslenerek “Sizi ihmal edenlere oy vermeyin” dedi.

Grup Başkan Vekili Özgür Özel İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile birlikte Düzce’yi ziyaret etti. İl binasında partililer ile buluşan Özel daha sonra basın toplantısı düzenledi.

Toplantıda Düzce’de sağlık, ekonomi ve ulaşım alanında yapılanları eleştiren Özel “Aşılamayan sorunlar var” dedi.

“HAVA KİRLİLİĞİNİN SORUMLUSU AK PARTİ”

Düzce’deki hava kirliliğinin sorumlusunun AK Parti olduğunu kaydeden Özgür Özel “Düzce’nin aşılamayan sorunları var. Bunlardan biri ülke sınırlarını aştı. Avrupa’da haber oldu. Uluslararası hava kirliliği raporlarında Avrupa’nın havası en kirli 5. şehri Düzce oldu. Belediye başkanı bunu doğru olmadığın söyledi. Sorunları tespit ettiklerini ve çözeceklerini söyledi. Uzun zamandır Düzce’yi yönetiyorlar ama hala sorunları tespit aşamasındalar. Kışının solunan kirli havanın sorumlusu AK Parti. Bir çimento fabrikası sorunu var. Buda hava kirliliğine olumsuz etki yapıyor. Köylerinde doğalgaz yok. Doğalgaz çok pahalı. Milletvekilimiz Mahmut Tanal geliri düşük haneler için farklı bir tarife uygulanması konusunda Meclise kanun teklifi sundu. Düzce’nin zehir solumasını istemiyoruz” dedi.

“ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLAR VAR”

Ulaşım ve sağlık konusunda da çözülmeyi bekleyen sorunlar olduğuna işaret eden Özel “Düzce’nin trafik sorununu incelediğimde inanamadım. Otopark sorunu var. Sağlık hizmetlerinin veriliş şekline baktığımızda burası il merkezi gibi görünmüyor. Radyoterapi ve kemoterapi konusunda gerekli birimler olmadığı için kanser hastaları başka illere gitmek zorunda kalıyorlar. Ayrıca kardiyovasküler hastalıkları için gerekli ekipman ve personel yeterlilik yok. Kalp krizi geçiren hastalar tedavi için başka şehirlere sevk ediliyor ve hayatını yollarda kaybediyor. Kardiyoloji merkezi yapılmalı” diye konuştu.

“ÜRETİCİ MİLLETİN EFENDİSİ OLACAK”

Özgür Özel, Düzceli fındık üreticisinin kendi iktidarları döneminde yeniden milletin efendisi olacağını dile getirerek “Türk fındığından üretilen ürünler tüm Dünya’ya satılıyor. Birileri bu işten çok büyük paralar kazanıyor. Ancak fındık üreticisi sürünüyor. Bir taban fiyat rezaleti var. Fındığın taban fiyatı 54 lira olarak açıklandı. Ancak piyasada fındık 43 liradan işlem görüyor.  Bu fiyat tavan fiyat kabul edilerek, büyük bir şımarıklık sergileniyor. Üretici sahipsiz görülerek fiyat düşürüyor. Düzce esnafı da fındık fiyatından etkileniyor. Her konuda hüküm veren otorite fındık fiyatı kendi belirledikleri miktarın altında uygulanınca hiçbir şey söylemiyor. Üreticinin değil patronların yanında tutum sergileyen bu anlayışı AK Parti ve MHP seçmenine şikayet ediyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında taban fiyatın altındaki alımlar nasıl vergi kaçakçılığı suç ise o şekilde cezalandırılacak. Taban fiyat reel bir fiyat değilse aradaki fark devlet tarafından karşılanacak. Bunun sözünü Düzceli üreticiye veriyoruz. Üretici yeniden milletin efendisi olacak. Düzce’den yana olanlara oy verin, ranttan yana olanlara oy vermeyin” şeklinde açıklama yaptı.

“SİZİ İHMAL EDENE OY VERMEYİN”

Düzcelilere “Sizi ihmal edene oy vermeyin” diyen Özgür Özel açıklamasına şöyle devam etti: “Düzce’deki çimento fabrikası Düzce’yi perişan etti. Adapazarı Karasu Akçakoca bölünmüş yolu var.  1993 yılından bu yana tamamlanamadı. Ak Parti gelene kadar 108 kilometrelik yolun 27 kilometresi yapıldı. Halen daha bitmedi. 2023 yılının yatırım planında. Düzce Yığılca yolu da bitmedi. Ama bir yol bitti. Yığılca’nın Alaplı’ya bağlandığı yol bitti. Merkez ilçeye gelen yol bitirilmedi, ama Alaplı’ya giden yol tamamlandı. Çünkü çimento fabrikası limana rahat ulaşsın diye. Halktan yana tavır koymayanlar, ranttan yana tavır koyuyorlar. Düzce’ye hizmet etmeyenleri, Düzce’nin güzel insanlarına şikayet ediyoruz. Sizi ihmal edeni, kandıranı lütfen görün.  Yığılca Türkiye’nin en geri kalmış 100 ilçesinden bir tanesi. Türkiye’deki ilçeler gelişmişlik seviyelerine göre 6 kategoriye ayrılıyor. Yığılca 6. sırada. Diğer ilçeler 4. kategoride. Sadece merkez ilçe 2. kategoride. Batıda olan, iki metropol arasında yer alan bir ilin gelişmişlik seviyesinin bu kadar düşük olması doğru değil.”

Ülke gündemini de değerlendiren Özgür Özel Amasra’da yaşanan maden faciası, Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınması ve doğalgaz krizi ile ilgili şunları ifadeleri kullandı:  

“BU İŞTEN KÖTÜ KOKULAR GELİYOR”

Amasra maden kazası yüreğimizi dağladı. O günden bu güne 12 gün geçmesine rağmen bir tane görevden el çektirme yok. Açığa alma yok. Gözaltı ve tutuklama da yok. Sorumluların hepsi işinin başında. Ne iş yapıyorlar? Kazadaki sorumlulukların örtmek üzere çaba sarf ediyorlar. Ailelere baskı yapıyorlar. Sorumlular tutuklanmazsa burada suç ortağısınız demektir. Soruşturma yavaş ilerliyor. Bu işte kötü kokular geliyor.

“DÜŞÜNCE ÖZGÜRLÜĞÜ BU DEĞİL”

Şebnem Korur Fincancı bir değerlendirmede bulundu. Ben o değerlendirmeye katılmıyorum. Türkiye’deki pek çok insan katılmıyor. Ancak bu ifade dile getirilebiliyorsa bu ülke demokrasidir. Edilemiyorsa o ülkede demokrasi yoktur. Türkiye’yi diktatörlük olarak gösterecek olan orantısız muameleyi de doğru bulmuyoruz. Biz diyoruz ki; bir görüşe katıl yada katılma en aykırı görüş söylenecek. Sende karşılığında söz söyleyeceksin. Sözün karşısında cebir, şiddet varsa kanunlar açık. 41 madenciyi cayır cayır yakanlara gözaltı yok. Ama Türk Tabipleri Birliği Başkanı bir görüş ifade etmiş, hemen gözaltı var. Bu doğru değil,Biz rahatsız olduğumuz görüşlerin dahi şiddet çağrısı, nefret söylemi, suça teşvik içermiyorsa söylenmesinden yanayız. Sözün karşılığı söz olmalı. Sözün karşılığı hapis olmamalı. Bu düşünce özgürlüğü değildir. Kamu kurumu niteliğindeki meslek örgütlerine yeni bir saldırının işareti veriliyor. Kişinin görüşü kurumunu bağlamaz. Siz nasıl olurda bir kişinin görüşünü, meslek birliklerine sirayet ettirip onlara saldırırsınız. Anayasa’nın 135. Maddesinden güç alan kamu kurumu niteliğindeki bütün meslek örgütlerimizin arkasındayız.

“BU DÜZENDEN HESAP SORACAĞIZ”

Ekonomi ile ilgili Nurettin Nebati açıklamalarına her geçen gün bir yenisini ekliyor. Net hata noksan ile ilgili bugün Türkiye’de hesapta bir hata var. Ülkeye gelen ve giden para arasında küçük farklar olur. Bu küçük farklara net hata noksan kalemi denir ve kapatılır. Dünya’da net hata noksan 0.3, 0.5, Türkiye’de toplam yüzde 1 – 1.5. Hesabın bu sene hatası yüzde 60. Hesaptan büyük hata var. Nebati’de çıkmış Rus turistlerin harcadıkları hesaba girmiyor diyor. Sanki çocuk kandırıyorlar. Net hata noksan 4. Kez fırlıyor. Bu da hep seçim dönemlerine denk geliyor. İktidarlarını sürdürmek için bir işler çeviriyorlar. Türkiye’nin altın ihracatında büyük bir artış var. Hangi rafinerilerde altınlar 995 milyona çevriliyor. Hangi altınlar İstanbul Kapalı Çarşı’da dolara dönüştürülüyor. O dolarlar ne yapılıyor. Merkez Bankası’nı bir suç örgütü yönetir gibi yöneten bu düzenden hesap soracağız.

“ERKEN DEĞİL DERHAL SEÇİM İSTİYORUZ”

Rusya’ya biz bu sene doğalgazı kullanalım parayı seneye ödeyelim diyorlar. Putin’e yalvarıyorlar. Seçim yılındayız. Sen bize doğalgazı ver. Kazanırsak seneye parayı veririz. Kazanamazsak Bay Kemal düşünsün diyorlar. Biz CHP olarak erken seçim değil derhal seçim önerimizi tekrarlıyoruz. Sandığı getirsinler milletin yakasından düşsünler. Biz milleti bu darboğazdan çıkartacağız.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
27.10.2022
22:34

Yok artık

Katılıyorum   Katılmıyorum
%51,61
DÜZCE Lİ


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.