Yılmaz Yıldız: “Artık Göç Alıyoruz”

Yılmaz Yıldız: “Artık Göç Alıyoruz”

Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız, ilçenin artık göç aldığını bu sebeple düzenli çalışmalar yaparak göç vermeden ilçenin doğasını bozmadan güzel çalışmalar yapacaklarını dile getirdi.

Çilimli Belediye Başkanlığı’na seçilen Yılmaz Yıldız, ilçede devam eden çalışmalar ile ilgili Düzce TV mikrofonlarına açıklamalarda bulundu. Kentsel dönüşümden organize sanayi bölgesine yeni su hattından millet bahçesine kadar bilgilendirmelerde bulunan Yıldız, “Çilimli’de çalışmalarımız devam ediyor. Çarşı içerisinde kentsel dönüşüm çalışmaları var. Kentsel dönüşüm 1.5 yıl oldu. Depremden sonra burada çalışmalar aksadı. Yıl sonuna kadar bitmesi bekleniyor. Konutlarda devam ediyor. OSB ile alakalı alt yapı ihalesi yapıldı. 3 fabrikanın temeli atıldı. 2 yıl içerisinde fabrikalar tamamlanacak. İstanbuldan da ilçemize göç var. Yeni imar alanları açtık. Depremden korkanlar bize doğru geliyor. Bir göçün karşılığı bakirliği bozuyor. 10 bin nüfusumuz var. Osblerden sonra nüfus artacak. Köy havasından kent havasına geçiş olacak. Planlarla bunları korumaya çalıştık. Düzgün ve düzenli çalışmalar olacak. Eski köy havasından çıkıp bir şehir olacak. Güzel yeşillik alanları ile güzel bir ilçe olacak” dedi. 

 

“Vakıf göleti su tutmaya başladı”
İlçeye yeni su kaynakları oluşturmaya devam ettiklerini belirten Yıldız, “Millet bahçemizde lokantalarımız devam ediyor. Paintball alanı oluşturuyoruz. Piknik alanlarımız biraz daha gelişecek. 2. Etap çalışmalarımız devam ediyor. Vakıf göletinde bir baraj yapıldı. Orada su tutmaya başladı. Plan olarak oradan ilçemize su almayı amaçlıyoruz. Çalışmalara başladık. Bizim kaynaklarımızı besleyecek su çalışmaları yapıyoruz. Çoğunlukla vakıf göletinden alacağız. İlçede organize sanayi bölgesi yeşil osb olacak. Burada hava kirliliği olmayacak. 34 tane kendi yerleri olan kişiler fabrika yapacak. 4 tane yer sahibi var. Bizden izinsiz fabrika kuramayacaklar” ifadelerini kullandı. 

 

“Gençler ilçede kalacak”
İş olanaklarının oluşması ile göç almaya başladıklarını, ilçenin gençlerinin de ilçede kalmaya başladığını belirten Çilimli Belediye Başkanı Yılmaz Yıldız sözlerini şu şekilde sonlandırdı: “Gençlerin daha çok ilçede kalacağı bir hayal ediyoruz. Hep göç veriyorduk. Burada imkan sağlayamıyorduk. İlçede kalmaları için doğayı bozmadan güzel bir ilçe yapacağız.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.