“Ücretsiz Servis Sorunu Çözülecek”

“Ücretsiz Servis Sorunu Çözülecek”

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, öğrencilerin okullara ücretsiz taşınması ile ilgili servis firmalarını ikna sürecinin yoğun bir şekilde sürdüğünü söyledi. Sorunu birkaç gün içerisinde çözüme kavuşturacaklarını vurgulayan Kırbaç velilerden anlayış istedi.

5,9’luk depremin ardından Düzce’ye gelen Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 4 okulda eğitim gören öğrencilerin başka okullara ücretsiz servislerle taşınacağını açıklamıştı.

“İKNA SÜRECİ DEVAM EDİYOR”

Bakan Özer’in açıklamasının ardından servis firmaları ile hemen görüşmeler başladıklarını kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, ikna sürecinin devam ettiğini belirterek “Öğrencilerin taşıma hizmetinin ücretsiz yapılması ile alakalı çalışmalarımız yoğun şekilde sürüyor. Bir planlama süreci var. Bu süreçte servis şoförleri ile rayiç bedeller konusunda anlaşma sağlamaya ve onları ikna etmeye çalışıyoruz” dedi.

“TÜM ÖĞRENCİLERİ SİSTEME DAHİL ETTİK”

Kırbaç, pansiyonlarda kalan öğrencilerin ücretsiz taşınması ile ilgili sorunu çözdüklerini belirtti. Sadece daha önce servis hizmeti alan öğrenciler değil tüm öğrencileri sisteme dahil ettiklerini hatırlatan Kırbaç “Biz taşıma hizmetine sadece daha önce servis hizmeti alan öğrencilerimizi değil tüm öğrencilerimizi dahil ediyoruz. Düşünün ki sadece Arsal Anadolu Lisesi ile Turgut Özal Anadolu Lisesi’nden toplamda bin 414 öğrencimizi taşıyacağız. Pansiyonlarda kalan öğrencilerimizin taşıma sorunu çözdük” diye konuştu.

“UMURSAMAZLIK SÖZ KONUSU DEĞİL”

Mesafe tanımaksızın tüm öğrencileri servisler ile okul ve evlerine ulaştırmak istediklerini vurgulayan Kırbaç herhangi bir umursamazlığın söz konusu olmadığının altını çizerek “Bu çok kolay bir organizasyon değil. Ancak burada herhangi bir umursamazlık söz konusu değil. Aksine çok yoğun ve meşakkatli bir çalışma ve görüşme süreci yürütüyoruz” şeklinde açıklama yaptı.

“35 İŞ GÜNÜ OLARAK PLANLANDI”

Ücretsiz taşıma hizmetini 35 iş günü olarak planladıklarını, bina etüt çalışmalarına göre bu sürenin değişebileceğini dile getiren Kırbaç şöyle devam etti: “Taşıma hizmeti belli bir süre için geçerli olacak. Şimdilik 35 iş günü olarak planladık. Bu süreçte binaların tamamının zemin etütleri yapılacak. Binalardan numuneler alınacak. Tam manasıyla bir tarama tamamlanmış olacak. Bu süre bina denetimlerinin süresine göre uzayacak yada kısalacak. Çıkan raporların sonucuna göre yeni bir planlama yapacağız.”

“VELİLERDEN ANLAYIŞ BEKLİYORUZ”

Yoğun bir çalışma yaptıklarını ifade eden Kırbaç velilerden anlayış beklediklerini söyleyerek “Biz elbette servis firmalarını da anlıyoruz., Hem öğrenci sayısı hem de mesafe ciddi anlamda yükseliyor. Bizde süreci en kısa zamanda olumlu sonuçlandırmak için gece gündüz çalışıyoruz. Velilerimizden bu konuda anlayış bekliyoruz” dedi.

“SORUN BİR KAÇ GÜN İÇİNDE ÇÖZÜLECEK”

Kırbaç ücretsiz taşıma ile ilgili sorunun birkaç gün içerisinde çözüleceğini vurgulayarak “Örnek vermek gerekirse Hamidiye mahallesinde bulunan Şehit Özgür Işık İlkokulu’nu yine aynı mahallede bulunan Hikmet Akın Ortaokuluna taşıyoruz. Buradaki taşıma sorununu çözdük. Servisçi arkadaşlarımız ciddi bir özveri örneği sergilediler. Birkaç gün içerisinde tüm okullarla alakalı taşıma sorunu çözüme kavuşmuş olacağız. Bakanımızın verdiği bir söz var. Elbette bunu yerine getireceğiz” diye konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.