İsmetpaşa Ortaokulu’nun İnşaatı Hızla İlerliyor

İsmetpaşa Ortaokulu’nun İnşaatı Hızla İlerliyor

Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü’nün girişimleriyle, Düzce’nin köklü eğitim kurumlarından biri olan İsmetpaşa Ortaokulu’nun yeni binası Darıcı Mahallesi’nde yükseliyor. Mimari açıdan Düzce Lisesi’ni andıracak şekilde inşa edilen okul binasının inşaat çalışmalarını Başkan Özlü de yakından takip ediyor.


Düzce Belediye Başkanı Dr. Faruk Özlü, Düzce’nin eğitim altyapısına önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. Düzce şehir merkezinde ikili eğitimi sona erdirmek isteyen Özlü’nün eğitim alanındaki önemli projelerinden biri olan ve hem yer tahsisi hem de hayırseverlerin harekete geçirilmesi konusunda büyük çaba sarf ettiği İsmetpaşa Ortaokulu'nun yeni binasında inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.


Devlet-hayırsever işbirliği ile Darıcı Mahallesi’nde yapımı süren yeni eğitim yuvasını ziyaret eden Başkan Faruk Özlü, zemin üstü 2 kattan oluşan okul binasının son durumunu inceledi. Düzce İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Necmettin Çalışkan ile birlikte inşaatı gezen Özlü’ye, inşaatın yüzde 55'inin tamamlandığı ve inşaatın planlanan takvim doğrultusunda sürdüğü bilgisi verildi.


Modern eğitim gereksinimlerini karşılayacak şekilde tasarlanan okul binasında, öğrencilere geniş ve ferah bir öğrenme ortamı sunan 24 derslik, uygulamalı eğitimi destekleyecek 6 laboratuar ve çok amaçlı salon da yer alacak. Ayrıca öğrencilerin spor aktivitelerini rahatça gerçekleştirebilmeleri için kapalı spor salonu da bulunacak.


Projenin tamamlanmasıyla birlikte, Şerefiye Mahallesi’nde sıkışıp kalan İsmetpaşa Ortaokulu, öğrencilere daha modern ve sosyal açıdan daha zengin bir eğitim ortamı sunacak.


Mimarisi ile 1999 depremlerinde yıkılan tarihi Düzce Lisesi'nin estetik ve kültürel mirasını da yansıtacak olan bu yeni eğitim yuvasının tamamlanması ile birlikte Düzce’de ikili eğitim-öğretim uygulamasına son verilecek.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.