Yunus Özay Er'den Okullar İle İlgili Mesaj

Yunus Özay Er'den Okullar İle İlgili Mesaj

İyi Parti İl Başkanı Yunus Özay Er bugün başlayan eğitim öğretim yılı sebebiyle bir mesaj yayınladı. Er mesajında;

"Bu gün tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de il merkezi ve ilçelerimizde öğrenciler ve aileler yeni bir eğitim öğretim yılına merhaba demektedir. Öncelikle tüm öğrencilerimize ve evlatlarının başarılı ve mutlu olması için her fedakârlığı yapan ailelerine yeni eğitim öğretim yılının başarılarla dolu geçmesini diliyoruz.

Ülkemizde zorlaşan ekonomik şartlar her alanda olduğu gibi eğitim alanında da aileleri zorlar hale gelmiştir. Bu gün okula giden bir çocuğun kırtasiye, giyim ve malzeme giderleri 5000 TL’ yi bulmakta nerede ise bir asgari ücret etmektedir. Bu masraflara servis ücretlerinde ekonomik koşullar nedeni ile yaşanan artış da eklendiğinde dar gelirli bir ailenin çocuğu için ne kadar zor bir süreç yasadığı apaçık ortadadır. 


Düzce yıllardır olduğu gibi bu yılda planlama ve uygulamada yaşananlar, sorunlarla dolu bir eğitim öğretim yılı ile Düzceli aileleri baş başa bırakmaktadır. Öğretmen tayinleri, idarecilerin görevden alınıp atanma kriterlerinin ölçülebilir olmaktan uzak olması ve ulusal basına da yansıyan ve anmaktan imtina ettiğimiz nahoş hadiseler gerek eğitim sistemimiz açısından son derece sıkıntılı bir dönem yaşadığımızın en mühim delillerindendir. Depremin üzerinden geçen 23 yıla rağmen hala konteynerde eğitim gören çocuklarımızın olduğu ilimiz, deprem sonrası deprem bölgesinde olup okulların depreme karşı güçlendirilmesini hala tamamlayamamış yegâne illerden biridir. Şehri yöneten siyasi irade konu lüks ve şatafat olduğunda kente görsellik katma adına kolaylıkla tedarik ettiği bütçeyi, eğitim konusunda ve çocuklarımızın can güvenliği mevzu bahis olduğunda neden bulamadığı da ayrıca irdelenmesi gereken bir konudur. Evlatlarımızın geleceğinden daha önemli olan nedir ki her şeye bulunan para, konu eğitim olduğunda bunca yıldır bulunamamış, çocuklarımız elverişsiz eğitim koşullarına mahkûm edilmiştir.

Hele ki yeni eğitim öğretim yılı öncesi güçlendirme çalışmalarına ne hikmetse geç başlanan 26 ilk ve orta dereceli okulun güçlendirme çalışmalarının, resmi kaynaklara göre; çoğunun tamamlanamamış olması velileri ve çocukları belirsiz bir durum ile karşı karşıya bırakmıştır. Çocukların o okuldan bu okula taşınacak olması hangi vicdana sığacaktır. Eğitimi yöneten akıl mevzu kendi çocuğu olsa idi bu tarz bir eğitim şartlarını reva görebilecek miydi? Yıllardır yapılmayan güçlendirme çalışmalarının yapılmaya başlandığı tarihten bu güne nasıl bitirilemediği hangi planlama aklının biz Düzcelileri bu durum ile karşı karşıya bıraktığı da sorgulanmalı ve akabinde gereği yapılmalıdır. ‘Titizlikle takip ediliyor’ tarzı hamasi söylemlere biz Düzcelilerin karnı toktur. Başarı nasıl ödüllendirilmeli ise başarısızlık da aynı çerçevede karşılığını bulmalı, plansızlık ve verimsizlik Düzce’nin eğitimde kaderi olmamalıdır. Biz şehrimizi talebelerimizin yaşadığı anlamsız problemlerle değil, yakaladıkları ulusal ve uluslararası başarılarla anmak istiyor ve 20 seneyi aşkın süredir de bunu bekliyoruz.

Bunun dışında yollarda ve kavşaklarda bitmeyen bakım onarım ile çile haline gelen şehir trafiğini de eklersek biz Düzceli veliler için, eğitim yılı zor ve çileli bir şekilde başlamıştır. Tek umudumuz öğretmenlerimiz ve ülkenin çağdaş geleceğine büyük bir gururla hazırladığımız öğrencilerimizin başarılı olacağına duyduğumuz inançtır.

Tüm bu hususlara ek olarak, Sayın Belediye Başkanının yapımında ciddi inisiyatif aldığı Kazım Aktaş okul binasının düşünsel alt yapısı bizleri mutlu eden adeta yegane konudur. Fakat alışıla geldiği üzere muhtemel hesap ve planlama hataları sebebi ile Sayın Başkan tarafından bu eğitim öğretim yılına yetişeceği aylar öncesinden ifade edilen okulun inşaatı da bitmemiş, vaatler yine gerçekleşmemiştir. Yaptığımız incelemelerde yapım için bir kaç aya daha ihtiyaç duyulduğu görülmektedir. Yine bir yerde bir planlama hatası yaptınız sanırım, algı ve görsel sunumlar ile pratikte ortaya çıkan sonuç yine bir birini tutmadı Sayın Başkan.

Sonuç olarak evet zor bir yıl ve sorunlarla dolu bir eğitim dönemi başlıyor. İnsanı ayakta tutan umududur diyerek tüm bu bahse konu yetersizlikler ve plansızlıklara rağmen geleceğimiz adına umudumuzu diri tutmakta ısrar ediyor ailelerimize ve çocuklarımıza Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı diliyoruz.Başarılar." dedi


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.