Avrupa Destek Programı “Horizon Europe” Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

Avrupa Destek Programı “Horizon Europe” Hakkında Bilgilendirme Yapıldı

Düzce Üniversitesi, Düzce Teknopark, Düzce Teknoloji Transfer Ofisi (TTO) ve TÜBİTAK iş birliği ile düzenlenen “Horizon Europe Tanıtım ve Bilgilendirme” etkinliğinde; birçok Ar-Ge ve yenilenebilir çalışmaları içerisine alan Avrupa Birliği Destekleme Programları kümeleme sistemi, TÜBİTAK uzmanları tarafından katılımcılara anlatıldı.

Düzce Teknopark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen tanıtım programına; Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy, Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, Düzce Teknopark Genel Müdürü Doç. Dr. Özkan Şahin, TÜBİTAK Uzmanları Dr. Özlem Gezici Koç, Dr. Hale Ay, Ayşe İpek Üçüncü, Çağla Akat Köse ve Fatma Duran Kutlu, öğretim elemanları, davetli misafirler, öğrenciler ve iş dünyasından birçok girişimci katıldı.

“Gelişim ve Değişim Bilimin Öncülüğünde Olmalı”

Açılış programında konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, teknolojinin gelişmesini kaçınılmaz bir yenilik olarak nitelendirerek, yenilik ve teknoloji konusunda gençlerimizin son derece bilgili ve becerikli olduğunun altını çizdi. Gelişimin ve değişimin, bilimin öncülüğünde olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Taşkesen, bazı Avrupa ülkelerinin gelişmiş teknolojisi ve markalarıyla dünyaya meydan okuduğunu ifade etti. Programa katılanlara ve katkı sunanlara teşekkür eden Prof. Dr. Abdullah Taşkesen, gerçekleştirilen bilgilendirme etkinliğinin girişimcilerimiz için yol gösterici olması temennisi ile konuşmasını sonlandırdı.

“Başarmak İçin İş Birliği, El Birliği ve Gönül Birliği Olması Gerekiyor”

Konuşmasını yapmak için kürsüye davet edilen Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy ise; sanayileşmek için önemli çalışmalar yapıldığını ifade ederek, “Bugün savunma sanayimizde, hava, deniz ve diğer sanayi alanlarında belirli bir markalara ve gelişmişliğe, hatta TOGG marka otomotive sahip olmamız yeterli değil. Önemli olan bu başarının sürekliliği ve kalıcılığıdır. Bu gün üniversitelerin önemini çok iyi anlıyoruz. Üniversitelerimiz olmadan bilimde sanayide ve teknolojide ileri gitmemiz mümkün gözükmüyor.” dedi.

Üniversite sanayi iş birliklerinin önemine de değinen Aksoy, başarmak için; iş birliği, el birliği ve gönül birliği olması gerektiğini vurguladı. Programın yararlı olacağına inandığını söyleyen Düzce Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy, programa katkı sunanlara teşekkür etti.

“Değişimi Tetiklemek İçin Fikirden Ürüne Geçilebilecek Çalışmalara İhtiyaç Var”

Gerçekleştirilen açılış konuşmalarından sonra Ufuk Avrupa (Horizon Europe) programını anlatmak için kürsüye davet edilen TÜBİTAK yetkilisi Dr. Özlem Gezici Koç, kendilerinin Ufuk Avrupa programının ulusal irtibat noktası olduğunu ve bilgi almak isteyen herkesin rahatlıkla ulaşabileceklerini ifade etti. Dünyanın en büyük Ar-Ge ve yenilik programı olduğunu söyleyen Koç, üniversitelerimizin bu programdan destek alma yüzdesinin %35’ten %40’a yükseldiğini dile getirdi. Programdaki en yaygın fonların Ar-Ge ve yenilik üzerine yapılan çalışmalara ayrıldığı bilgisini veren Dr. Özlem Gezici Koç, değişimi tetiklemek için fikirden ürüne geçilebilecek çalışmalara ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.

TÜBİTAK Uzmanları Kümeleme Gruplarını Katılımcılara Anlattı

Gerçekleştirilen açılış ve tanıtım konuşmalarından sonra program TÜBİTAK uzmanlarının liderlik yaptığı, kümeleme programları tanıtılması ile devam etti.

TÜBİTAK’tan Uzman Dr. Hale Ay’ın tanıtım yaptığı Küme-4 Endüstri grubunda; “İmalat Teknolojileri, “İleri Malzemeler”, “Döngüsel Endüstriler”, “Düşük Karbonlu ve Temiz Endüstriler” konuları ele alındı.

TÜBİTAK’tan Uzman Dr. Özlem Gezici Koç’un tanıtım yaptığı Küme-4 Dijital ve Uzay gurubunda; “Dijital Kilit Teknolojileri”, “Veri”, “Yapay Zeka”, “Robotik”, “Yeni Nesil İnternet”, “Fotonik”, “Kablosuz İletişim Teknolojileri 5G-6G”,  “İnsan Etkileşimi” konuları incelendi.

TÜBİTAK Yetkilisi Uzman Arzu İpek Üçüncü’nün tanıtım yaptığı Küme-5’te ise; “İklim, Enerji ve Mobilite” konularında bilgilendirme yapılırken, TÜBİTAK Yetkilisi Uzman Fatma Duran Kutlu’nun tanıtımını yaptığı 6. kümede; “Gıda, Biyoekonomi, Doğal Kaynaklar, Tarım ve Çevre” konularındaki yenilik çalışmaları ve başvuru süreçleri hakkında katılımcılar bilgilendirdi.

TÜBİTAK ödül ve destekleri hakkında da bilgiler veren Fatma Duran Kutlu, katılımcılardan gelen soruları da yanıtlayarak sunumunu sonlandırdı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.