Otizmli Bireylere Spor Aktiviteleri

Otizmli Bireylere Spor Aktiviteleri

Otizmli Bireylere Spor Aktiviteleri

"Connect Life With Sport" adlı Avrupa Birliği Erasmus + projesi kapsamında gerçekleştirilen çalışmalar, İspanya hareketliliği ile devam etti.

Programa; Düzce Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Bölümü Öğretim Üyeleri Proje Koordinatörü Doç. Dr. Levent Görün ve Eğitimci Doç. Dr. Pelin Ustaoğlu Hoşver ile Arş. Gör. Dr. Öznur Karadağ ve Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Çocuk Bakımı ve Gençlik Hizmetleri Bölümü Öğr. Gör Yağmur Başaran katıldı. Programa, Türkiye’deki proje ortakları olarak İzle Rehabilitasyon Merkezi ve Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü de iştirak etti.

Otizmli bireylere spor aktiviteleri

Otizmli bireylere spor aktiviteleri

Projenin 5. hareketliliğinde; projenin gidişatı, içeriğinin büyük bir kısmı tamamlanan rehberin son hali, hedefler doğrultusunda kat edilen yol ve nelerin tamamlanması gerektiğine yönelik kararlar alındı. Spor aktivitelerinin, otizm spektrum bozukluğu olan bireylere olan etkisi tüm ortaklarca tartışıldı.

Oluşturulacak rehberin içeriğinde bulunan spor aktivitelerinin, otizmli bireylere nasıl fayda sağlayacağı, bu aktiviteleri eğitmenler, spor hocaları, ebeveynler ile otizm spektrum bozukluğu olan çocuklara müdahalede bulunacak kişilerin maksimum verim sağlaması adına nelerin eklenmesi gerektiği tartışılan konulardan biri oldu.

Otizmli bireylere spor aktiviteleri

Otizmli bireylere spor aktiviteleri

Rehber içeriğinde uygulamaları kolaylaştırmak adına yer alan videoların takip edilerek, uygulamaların nasıl yapılması gerektiğinin, görsel olarak kullanıcılara sunulması kararlaştırıldı. Bir sonraki hareketliliğin Hollanda Deventer’de, 29-30 Nisan ve 1-2 Mayıs tarihleri arasında yapılması konusunda nihai karar alındı. Projenin son hareketliliği olacak Hollanda hareketliliğinden sonra, ek süre talep etmeden projenin tamamlanması konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
28.02.2024
23:18

Bu poreje kime göre neye göre neden bütün çocuklar yararlanıyor ne den hep genel olarak merkez deki çocuk lar bir poroje olarak ilçe den gelen bütün engelli çocukları üç köprü ye topdilar toplama kampı gibi yazık diyorum

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,00
Emine bayram


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.