2,5 Yıl Önce Bir Fikir Olarak Ortaya Çıktı

2,5 Yıl Önce Bir Fikir Olarak Ortaya Çıktı

2,5 Yıl Önce Bir Fikir Olarak Ortaya Çıktı

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi tarafından düzenlenen iklim değişikliği etkilerinin azaltılmasında floristik çeşitlilik ve ekosistem hizmetlerinin kent ölçeğinde etkilerinin belirlenmesi başlıklı toplantı gerçekleştirildi.


Orman Fakültesi Konferans Salonunda ki programın açılışında, TÜBİTAK ARDEB (TOVAG) 1001 Programı Proje Çıktıları Tanıtımı başlıklı sunumuna yapmak üzere kürsüye davet edilen Prof. Dr. Engin Eroğlu, “İklim Değişikliği Etkilerinin Azaltılmasında Floristik Çeşitlilik ve Ekosistem Hizmetlerinin Kent Ölçeğinde Etkilerinin Belirlenmesi” başlıklı projenin, 2,5 yıl önce bir fikir olarak ortaya çıktığını ve TÜBİTAK tarafından desteklenen kıymetli bir projeye dönüştüğünü ifade etti.


Düzce Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi’nin ortakları arasında olduğu projenin, iklim değişikliğini ve floristik çeşitliliği tek bir havuzda topladığını belirten Eroğlu, Avrupa Yeşil Mutabakatından hareketle yola çıkan projenin, iklim değişikliği, biyoçeşitlilik ve ekosistem hizmetlerine vurgu yaptığını dile getirdi.


Projenin genel amacının; Düzce kent merkezinde bulunan ekosistemlerin, mekansal, zamansal ve bitki kompozisyonu bakımından analizlerinin yapılarak, muhtemel iklim değişikliği etkilerinin azaltılmasında ekosistemlerin katkılarını belirlemek olduğunu söyleyen Eroğlu, proje ekibine ve katkı sunanlara teşekkür ederek sözlerini sonlandırdı.


Prof. Dr. Necmi Aksoy ve Prof. Dr. Haldun Müderrisoğlu’nun proje hakkındaki görüş ve düşüncelerini paylaşmalarıyla devam eden programda; Araştırma Görevlisi Nermin Başaran; “Düzce Kenti İklim Senaryoları ile Ekosistem Hizmetleri Belirlenmesinde Yeni Yöntemler”, Araştırma Görevlisi Tuba Gül Doğan ise “Arazi Çeşitliliğinin Modellenmesi Düzce Kenti Floristik Çeşitliliği Kent Bilgi Sistemleri” hakkında sunumlarını gerçekleştirerek projeyle ilgili önemli bilgiler paylaştı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.