Yer altından uzaya kadar haberleşmenin her alanında

Yer altından uzaya kadar haberleşmenin her alanında

Yer altından uzaya kadar haberleşmenin her alanında

TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok, yer altından uzaya kadar TÜRKSAT’ın haberleşmenin her alanında var olduğunu söyledi.
Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Geçmişten Geleceğe Uydu, Haberleşme ve Bilişim Hizmetleri” başlıklı konferansta TÜRKSAT A.Ş. Genel Müdürü Hasan Hüseyin Ertok Düzce Üniversitesi öğrencileriyle bir araya geldi.
Cumhuriyet Konferans Salonu’nda programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir, uydu teknolojisinin; haberleşme ve bilişim alanlarında çağın en önemli gelişmelerinden biri olduğunu belirterek, konusunda uzman Hasan Hüseyin Ertok’un uydu tasarımı ve sektörün geleceği hakkında değerli bilgiler paylaşacağını ifade etti.
Uydu haberleşmesi, kablo tv ve bilişimin TÜRKSAT’ın temel faaliyet alanları olduğunu söyleyen Hasan Hüseyin Ertok, yer altından uzaya kadar TÜRKSAT’ın haberleşmenin her alanında olan bir şirket olduğunu sözlerine ekledi.
TÜRKSAT’ın; e-devlet kapısı, anahtar teslim projeleri, veri merkezi hizmetleri ve yazılım ürünlerinden de söz eden Ertok, kurumun uydu ve uzay sektörüne yön veren bir ekibe sahip olduğunu vurguladı.
TÜRKSAT’ın 3 farklı yörüngede 5 aktif uydusunun hizmet verdiğini dile getiren Ertok, milli haberleşme uydusu TÜRKSAT 6A’dan da bahsederek uydu haberleşmesinin geleceği ve yeni gelişmeler hakkında da önemli ve stratejik değerlendirmelerde bulunarak sözlerini sonlandırdı.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.