ASEL81 Pistin Tozunu Attırdı

ASEL81 Pistin Tozunu Attırdı

Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi Steam Takımı ilk kez katıldığı TEKNOFEST Elektrikli Araç Yarışması’nda büyük bir başarıya imza attı. Takım ‘Asel81’ adını verdikleri araçla 60 kilometrelik parkurda, 62 takım arasından ilk etap 4.’lüğü ve ikinci etap 8.’liği elde etti. ‘Asel81’ Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından da ilgiyle incelendi.


TEKNOFEST 2021’de yarışma heyecanı 31 Ağustos-5 Eylül tarihleri arasında yaşandı.

Daha önce yarışmalarda gösterdiği başarılarla Düzce’yi gururlandıran Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin, öğretmenleri Devrim Ertuğrul danışmanlığında yaptıkları elektrikli araç ilk kez resmî bir organizasyonda görücüye çıktı.

Düzce Mehmet Akif İnan Hafız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinden oluşan “Hafız İHO Steam Takımı”nın yaptığı elektrikli araç, ilk dinamik deneme sürüşünün başarıyla tamamlanmasının ardından, Kocaeli’nin Körfez ilçesinde düzenlenen TEKNOFEST yarışmalarında boy gösterdi. Öğrencilerin, Düzce Belediye’sinin ana sponsorluğunda 7.5 ayda geliştirdikleri ve “Asel 81” adını verdikleri elektrikli araç adeta pistin tozunu attırdı.

Hafız İHO Steam Takımı ilk kez katıldığı TEKNOFEST Elektrikli Araç Yarışması’nda 60 kilometrelik parkurda, 62 takım arasından ilk etap 4.’lüğü ve ikinci etap 8.’liği elde etme başarısı gösterdi. Hafız İHO Steam Takımı ilk kez katılmış olduğu yarışmada gösterdiği başarıdan dolayı teşvik ödülünü almaya layık görüldü.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, öğrencilerle bir araya gelerek, büyük ilgi çeken “Asel 81″i dikkatle incelediler ve özellikleri hakkında bilgi aldılar.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
27.09.2021
15:31

okul değil vizyon yapar, keşke meslek lisesinde bu vizyon olsaydı

Katılıyorum   Katılmıyorum
%58,06
hoca
10.09.2021
13:43

Bu festivalde meslek liseleri ve fen liseleri olması gerektiği kanaatindeyim. Bu bilgi ve birikime atölyeye sahip meslek liselerinin ve fen liselerinin olmaması gerçekten üzüntü verici. Okulların içeriğinin ve ne yetiştirdiğinin hiç bir önemi kalmadı.Herkes herşeyi olabiliyor nasıl olsa.neyi ne kadar yaptığının hiç bir önemi yok.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,87
Meslek Liseleri Nerede


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.