Geleceğin Şehirlerini Tasarladılar

Geleceğin Şehirlerini Tasarladılar

Geleceğin Şehirlerini Tasarladılar

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Baran, 15 farklı sanal gerçeklik tasarımcısının seçildiği “Futuristic City” isimli etkinliğe katıldı.

Düzce Üniversitesi Sanat Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Görsel İletişim Tasarımı Bölümü Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Baran, Dall-e 2 yapay zeka görselleştirme yazılımı ve Gravity Sketch sanal gerçeklik 3D modelleme yazılımı ortaklığında düzenlenen ve dünyanın çeşitli ülkelerinden 15 farklı sanal gerçeklik tasarımcısının seçildiği “Futuristic City” isimli etkinliğe katıldı.

Farklı ülkelerden katılarak aynı zemin üzerinde, aynı anda çalışma yapan tasarımcılar, etkinlikte “Dall-e 2” yapay zeka görüntü işlem yazılımında, Futuristic City (geleceğin şehri) başlığıyla, birlikte çok sayıda gelişmiş şehir görseli tasarladılar.

Ardından tüm tasarımcılar Gravity Sketch sanal gerçeklik yazılımının iş birlikli çalışma (collaboration) özelliği sayesinde, gerçeklik ortamında bir araya gelerek, yapay zeka yazılımında üretilen şehir konseptlerini 3 boyutlu bir biçimde modelleyerek yaklaşık 5 saat süren etkinliği tamamladılar.

Etkinlik hakkında açıklama yapan Öğr. Gör. Dr. Hüseyin Baran,  “Museumofai.art platformundan canlı yayınlanan ve üç boyutlu modellerin render süreçlerinin devam ettiği etkinlik, yapay zeka ile üretilen görsel tasarımların sanal gerçeklik ortamında 15 sanatçının aynı anda katıldığı bir dijital tasarım etkinliği olmasıyla bir ilk olma özelliği taşıyor. Aynı ekibinin yakın gelecekte yeni bir tasarım konusu ile (Dijital Oyun Evreni) bir araya gelerek bir diğer üç boyutlu tasarım konseptini gerçekleştirmesi planlanıyor.” ifadelerine yer verdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.