Vatandaş Nasıl Kurban Keserimin Hesabını Yapıyor

Vatandaş Nasıl Kurban Keserimin Hesabını Yapıyor

Yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde geçen yıla oranla Kurbanlık Hayvan fiyatlarında %100’ü de aşan fiyatlar karşında vatandaşlar kara kara düşünüyor.

Son bir buçuk yıldır akaryakıt , enerji, gıda fiyatlarındaki ki artış resmi rakamlara göre bile %100’e yaklaştı. Bağımsız kurumlar tarafından yapılan açıklamalarda tablo daha vahim.Vatandaşlar en temel gıda ihtiyaçlarını dahi karşılamakta zorlanırken artan fahiş fiyatlar  yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde de fiyatları geçen yıla oranla %100’ü de aşan Kurbanlıklar konusunda endişeleri artıyor. Geçen yıl büyükbaş Kurbanlıkların canlı ağırlığı 30-40 lira bandında iken,Bu yıl canlı büyükbaş kilogram fiyatı 75 TL'den, küçükbaşın kilogram fiyatı ise 80 TL'den başlayacak. Kemikli karkas et fiyatı ise 150 TL'yi bulacak. Bu durumda kurbanlık küçükbaşın fiyatı 2.500 ila 4.500 TL arasında seyrederken, büyükbaş fiyatı da 30 bin liradan başlayıp 50 bine kadar çıkacağı öngörülüyor. 

Bu durum karşısında yıllardır Kurban Bayramında Kurbanını keserek ibadetini yerine getirebilen vatandaşlar,  bu yıl yaşanan hayat pahalılığından dolayı ne yapacağını kara kara düşünüyor.

Özellikle emekli ve dar gelirlinin  yaşanılan fiyat artışları konusunda en fazla mağduriyet yaşayacağı görülüyor. Bu nedenle emekliler, hiç olmazsa Kurban Bayramı ikramiyelerinde fiyat artışına gidilmesini talep ediyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.