Zincir Marketler Piyasa Fiyatları Alt Üst Ediyor

Zincir Marketler Piyasa Fiyatları Alt Üst Ediyor

Zincir marketlerin hem esnafın kazancını hem piyasa fiyatlarını alt üst ettiğini vurgulayan DESOB Başkanı Mustafa Kayıkcı, “Perakende Yasası için çok geç kalındı. İğneden ipliğe, aküden beyaz eşyaya, kıyafetten masaya satmadıkları ürün kalmayan zincir marketler hem piyasa fiyatlarını hem de esnafın kazancını alt üst ediyor. Bir gecede bir ürün grubuna bile anlaşarak zam yapmalarıyla tüm piyasa fiyatlarıyla hamur gibi oynuyorlar. Zincir marketlere kural getirilerek sattıkları üründen açık kaldıkları saat ve günlere kadar acilen düzenleme yapılmalı. Bu konuda Ticaret Bakanlığı çalışmasını zaman kaybetmeden bitirerek TBMM'den kısa sürede çıkarılması sağlanmalı. Çünkü perakende yasasındaki kurallar işlemiş olsa bu fiyat haraketliliği durur” dedi.

Sebze ve Balıkçılar Odası Başkanı İslam Batuhan Yangaz da pazarcı esnafının isyan ettiğini belirterek, "Fiyatlar konusunda marketlerle bizim aramızda uçurum var" dedi. Yangaz, ucuz ve kaliteli gıda alışverişi için vatandaşların pazarları tercih etmesini istedi.

 

Vatandaşlara yerli üretimi ile direk tarladan tezgaha anlayışı ile hizmet verdiğinin altını çizen Düzce Sebze ve Balıkçılar Esnaf Odası Başkanı İslam Batuhan Yangaz bu konuda şu görüşlere yer verdi: "Şimdi turfan sezonu bitti. Yerli üretim başladı. Herkesin bahçesinde, tarlasında yetişen ürünler direkt üreticiden pazara geliyor, halka geliyor. Bu anlamda da tabii ki marketlere göre olsun, diğer bazı il ve ilçelerdeki fiyat oranlarıyla kıyaslandığında yerli üretimin yapıldığı bölgelerde fiyatların daha da düşük olduğu görülüyor." dedi.

Vatandaşlar daha ucuza aracısız kaliteli ve taze ürünü pazar yerlerinden bulabileceğini ifade eden Yangaz "Biz hem üretici, hem esnaf olarak konuştuğumuzda tabii ki üreticiden pazarlardan alışverişlerinin yapılması konusunda hem halka, hem de üreticiyi davet ediyoruz’ dedi.

Editör:Atilla KESKİN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
14.08.2022
15:55

Bu iktidarın ilk söylemi tüm zincir marketler ve AVM ler şehir dışına taşınacaktıııııı. Şehrin göbeklerini tahsis ettiler.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,49
Tatar Ramazan
8.08.2022
17:00

BÜTÜN ZİNCİR MARKETLERE YER BELİRLENSİN ŞEHRİN DIŞINA TAŞINSINLAR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%60,44
selman sarıoğlu


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.