İş Mülakatlarında Nasıl Başarılı Olurum Konuşuldu

İş Mülakatlarında Nasıl Başarılı Olurum Konuşuldu

Düzce Üniversitesi Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama Araştırma Merkezi’nin düzenlediği, “İş Mülakatlarında Nasıl Başarılı Olurum?”  adlı söyleşi, Global İnsan Kaynakları Direktörü Gülsünay Uysal Kaba tarafından gerçekleştirildi.

Söyleşide mülakat esnasında kendini doğru ifade etme, beden dili gibi önemli pek çok husus detaylı olarak ele alındı. İnsan Kaynakları Direktörü Kaba, ilk izlenimin çok önemli olduğunu ve bu nedenle de mülakatlarda hangi hususlara dikkat edilmesi gerektiğini açıkladı. Şirket olarak hangi hususların kendileri için daha önemli olduğunu, işe alımlarda kendilerinin nelere dikkat ettiğini aktardı.

Kişisel farkındalık pratiklerini açıklayan Kaba, “İyi yaptığın yönlerin neler, doğal halinde neler yaparsın, sınırsız paran olsa neler yaparsın, değerlerin neler, 5 yıl sonra kendini nerede görüyorsun, sınırsız zamanın olsa neler yaparsın?” gibi soruların mülakatlardan önce düşünülerek değerlendirilmesi gerektiğinden bahsetti.

İş yaşamında ve bunun ilk basamağı olan mülakatlarda kendini tanımanın üzerinde önemle duran Kaba, mülakatlarda nasıl davranılması gerektiğini açıkladı.

Son olarak öğrencilerimizin merak ettikleri soruları da cevaplayan Global İnsan Kaynakları Direktörü Gülsünay Uysal Kaba, iyi dileklerle etkinliği sonlandırdı.

 

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.