Kötü Hava Tezgaha Yansıdı

Kötü hava sebebi ile balık fiyatları yükselmeye başladı. Tezgahın en ucuzu tırsi balığı olurken, en pahallı balığı ise kırma barbun balığı oldu. 
 

Karadenizde kötü hava şartları sebebi ile balık fiyatları yükselmeye başladı. Tezgahlarda vatandaşların beklediği balıkların başını çeken hamsinin kilosu 50 liraya kadar çıkarken, mezgit 60 lira, tırsi 40 liraya alıcı bekliyor. Tezgahın en pahallı balığı ise kırma barbun olurken, yıldız denizlerinin başlayacağını dile getiren Balıkçı Tuncay Kılıç, “ Bu ara tezgahlarımızda biraz sıkıntı var. Önümüzdeki günlerde de denizde hava bozacak. Balık az var fiyatlarda yüksek. İlerleyen zamanlarda yıldız denizleri geliyor. Denizin biraz karışması lazımdı. Ondan sonra normale döner diye umut ediyoruz. Yıldız denizleri dediğimiz zaman sert havalar geliyor. Bizimde beklediğimiz zamanlar. İlerleyen günlerde havadan sonra daha da deniz normale döner. Beklediğimiz bu şu anda. Orta boylu hamsilerin kilosu şu anda 50 lira. İstavrit balığı şu anda çok pahallı. Çinekop altın oldu. Mezgitler 50-70 lira arasında. Tezgahlarda denizde ki hava muhalefetinden dolayı pahallılığı yaşıyoruz. Vatandaşlar rahat rahat balık alamıyor. Bu herkese yansıyor. Bize de yansıyor onlara da yansıyor” ifadelerini kullandı. 
 

Tezgahlarda hamsi 50, barbun 150, istavrit 100, Mezgit 60, Tırsi 40, Kırma barbun 200, langa meztgi 120, somon 130, çupra 75, palamut 60, Karides ise kilosu 100 liradan satılıyor. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.