Fahiş Fiyatlara Ağır Cezalar Yolda

Fahiş Fiyatlara Ağır Cezalar Yolda

Fahiş Fiyatlara Ağır Cezalar Yolda

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, fahiş fiyatlara karşı cezaların ağırlaştırılacağını duyurdu. Bolat, 2020'de ortaya çıkan pandemiyle beraber stokçuluk ve karaborsacılık faaliyetlerinin hortladığını söyledi.

Stokçuluk ve karaborsacılıkla mücadele için Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu getirildiğine dikkat çeken Bolat, bu kapsamdaki cezaların artırılması için bir çalıştıklarını kaydetti.

Söz konusu çalışmayı parlamentoya sunduklarını anlatan Bolat şöyle devam etti: “Fahiş fiyat artışına karşı alt sınır uygulaması 2020'de çıkan kanunda 10 bin lira yazıyordu. 2024 başında rakam değer artışından sonra 52 bin 500 liraya çıkmıştı. Bizim teklifimiz 80 bin liraya çıkarmak. Üst sınırda da 100 bin lira yazıyordu. Değer artışından sonra 525 bin liraya yükselmişti. Bunu da 800 bin liraya çıkaracağız. Teklifimiz bu ama parlamento ne karar verirse o. Mutlaka caydırıcı olacaktır, önemli olan uygulamaları tavizsiz şekilde yapmak.

Stokçuluk noktasında da kanunda alt sınır 100 bin liraydı, şu andaki uygulamamız 353 bin lira firma başına, bunu da 800 bin liraya yükselteceğiz. Üst sınırsa 2020'deki kanunda 2 milyon liraydı, şu an 7 milyon 65 bin lira olarak uygulanıyor. Teklifimiz 11 milyon liraya çıkarmak. Amansız bir mücadele yapacağız. Geçici kapatma uygulaması da gelecek.”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.