Gümüşova Espitdüzü Şenliği Coşkusu

Gümüşova Espitdüzü Şenliği Coşkusu

Düzce'nin Gümüşova ilçesinde düzenlenen Espitdüzü Şenliğinde, Dostluk, kardeşlik ve dayanışma doyasıya yaşandı.

Espitdüzü Şenliğine Düzce Valisi Selçuk Aslan, AK Parti Düzce Milletvekili Ercan Öztürk, AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ve Gümüşova Başkanı Kenan Sübekçi gibi önemli isimlerin yanı sıra çok Sayıda vatandaşa ev sahipliği yaptı. Her yıl heyecanla beklenen bir festival haline gelen, kardeşlik havasının estiği şenlik, Dereköy, Ardıçdibi, Yongalık ve Yıldıztepe köylerinin iş birliği ile bu yıl beşinci defa düzenlendi. Katılımcılar, hemşehrilerinin büyük bir sevinç ve coşkuyla doldurduğu şenlikte bir araya gelerek, geleneksel etkinlikler ve paylaşımın tadını çıkardılar.

Vali Selçuk Aslan yaptığı konuşmada; "Geleneksel kültürümüzün bir parçası olan yayla şenliklerini devam ettiren herkese teşekkür ederek, Eğlenceniz bol olsun, toyunuz kutlu olsun" dedi.

Şenliğe katılan Ercan Öztürk ‘’Şenliklerin geçmişten gelen gelenekleri geleceğe taşıyan önemli kültürel miraslardır. 4 komşu köyümüz Tarafından ortaklaşa 5'incisi düzenlenen Gümüşova Espitdüzü Şenlikleri'nde vatandaşlarımızla bir aradayız. Kardeşliğin ve dostluğun doyasıya yaşandığı şenliklerimiz hepimizin ortak değeri, ortak coşkusudur. Esnaflarımız içinde bereketin simgesidir’’ dedi.

AK Parti Düzce İl Başkanı Hasan Şengüloğlu ‘’Dostluğun, kardeşliğin ve dayanışmanın doyasıya yaşandığı; Gümüşova Espitdüzü Şenliği'ndeyiz. Dereköy, Ardıçdibi, Yongalık ve Yıldıztepe Köylerimizin ortaklığında 5'incisi organize edilen şenlikte hemşehrilerimizin coşkusuna ortak olduk. Kültürel zenginliğimizi bir ve beraber olarak yaşamaya ve yaşatmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

Etkinliklerin merkezini oluşturan Dereköy Mesire Alanı, doğası ile ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim sunarken, şenlik için mükemmel bir Arka plan oluşturdu. Bu topluluk etkinliği, bölge sakinlerinin yanı sıra yakın bölgelerden gelen ziyaretçiler için de unutulmaz anlar yaratmayı başardı. Güzel Gümüşova, bu tür etkinliklerle kültürel zenginliklerini gelecek nesillere aktarmayı ve yaşam boyu sürdürmeyi amaçlıyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.