Etkinlikler Düzce'ye Çok Şey Katacak

Etkinlikler Düzce'ye Çok Şey Katacak

Düzce Belediyesinin Dünya Düzce  Günleri şehri bambaşka bir havaya bürüdü.Bu tarz Etkinlikler    sürece yerel kalkınmaya önemli ölçüde katkı sağlayabilmekte,  ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasını sağlamakla hatta festivalin düzenlendiği yörenin turist potansiyelinin artmasına ve markalaşmasına katkı sağlamaktadır.

1-8 Ağustos tarihleri arasında ilk kez kutlanan Dünya Düzce Günleri kapsamında çıkan sanatçılarla atmosfer bir anda değişiyor.Çeşitli etkinlik ve spor oyunlarıyla Anıtpark meydanında başlayan süreç DJ Uğur'un muhteşem perfonmasıyla alanı dolduran binlerce kişiyi coşturuyor.Fatma Turgut'la pop rock,Retrobüs ile nostalji,Sefo-Tefo-Ayaz ile rap İmera ile Karadeniz rüzgarı esiyor.  Düzce'de saat 17 00'dan sonra bir başka havaya bürünüyor.

BURÇİN SARICAN ATANDI KADERİ DEĞİŞTİ

Yıllardır Düzce'de kültür ve sanat etkinlikleri olmadığından yakınan ve bunda da çok haklı olan halkımızın kaderi, Düzce Belediyesi Başkanı Faruk Özlü'nün Kültür Müdürlüğüne Burçin Sarıcan'ı atamasından sonra değişti.Şehrin çeşitli alanlarında başlayan etkinlikler Düzceliler tarafından takdirle karşılanıyor.

Bahçeşehir etkinlik alanında onbinlerce çocuğa vizyondaki filmleri aileleri ile birlikte bir piknik havasında izlendi. Çocukların ve ailelerinin mutluluğu bizim için çok önemli diyen  Faruk Özlü gibi bir başkanları olduğu için çok şanslılar.

1-8 Ağustos tarihleri arasında genç ve kendini genç hisseden müziksever insanlara hitaben başlayan etkinlikler şehri bir Akdeniz şehri havasına sokuyor.Akşamüstü her köşe başından bir kaç gencimizin alana yöneldiğini görmek pek alışkın olmadığımız bir durum. Pandemi nedeniyle 2 yıldır evlere tıkılan Düzcelilere en büyük hediyelerden biri olsa gerek.

EKONOMİYE KATKISI ÇOK BÜYÜK

Bu tarz etkinlik ve festivaller, yapıldığı destinasyonlarda ikamet eden yerel halka ferdî ve sosyal yararlar sağlamakta, turistik hareketlilik yaratarak destinasyonun imaj oluşumunda önemli bir rol oynamaktadır.

Festivaller,  bölgelerinde  yerel kalkınmaya önemli ölçüde katkı sağlayabilmekte, Düzce'nin ürettiği ürünlerin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılmasını sağlamakla hatta festival Düzce'nin turist potansiyelinin artmasına ve markalaşmasına katkı sağlamaktadır.

Festivaller sadece eğlenip stres atma olarak algınmamalı.Bir kültür sanat gösterisi insanı mutlu eder bunun ruhsal ve psikolojik bir tedavisi yanı sıra şehirdeki ekonomiye katkısıda çok büyüktür.Düzce'de sadece bayram arefe günlerinde görmeye aşina olduğumuz kalabalık 8 gün boyunca devam ediyor.Düzce'nin ilçeleri hatta Bolu,Sakarya'dan etkinlikleri izlemeye gelenlerde şehri bir sahil kasabası havasına sokuyor.Dünya Düzce Günleri Düzce imajına şimdiden çok katkı sağladı, daha çok da katkı sağlayacak.

Bu tarz etkinliklerin devam etmesi Düzce ve Düzcelilere çok şey katacak.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
10.08.2022
20:12

Kim akıl edip düşündüyse helal olsun yıllardır Ereğli yapardı biz de kedinin ciğere baktığı gibi bakardık devir değişti saol başkan

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,40
selçuk yılmaz
10.08.2022
20:11

durmak yok yola devam

Katılıyorum   Katılmıyorum
%53,97
esmer
8.08.2022
12:21

Hava kirliliği ne olacak? Önce sağlık sonra etkinlik. Yazın nem oranı yüksek, kışın hava kirliliğinden yaşanamaz halde olan Düzce!

Katılıyorum   Katılmıyorum
%60,64
düzceli
5.08.2022
14:12

Burçin Müdür böyle çalışmalı...etkinliklerle hava değişti dahada değişecek....Siyaseti başkan ve partililer yapsın ....Kültür işi Burçin Müdürün işi ...o iş bende demeli ve devam etmeli....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%61,22
Duyarlı
5.08.2022
12:44

dogru düzce nin havası 10 güne degişecek

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,35
can


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.