Düzce Türkiye’ye örnek olsun

Düzce Türkiye’ye örnek olsun

Düzce Türkiye’ye örnek olsun

 17 Ağustos ve 12 Kasım Depemlerini yaşayan Düzceliler yenilenen ve güçlendirilen yapı stoğuyla tüm Türkiyeye örnek oluyor.

Düzce merkez üssü Gölyaka ilçesi olan 5.9’luk yeni bir depremle sarsıldı. 13 ilde geniş bir alanda hissedilen depreme uykularında yakalanan vatandaşlar panik yaşarken 1999 depremlerindeki gibi can kaybına ve yıkıma yol açmadı.

Düzce Belediyesini İmar işlerindeki titizliği olası can kayıplarının önüne geçti.Her ne kadar Konurap bölgesinde yüksek katlı binalar daha önceki Belediye Başkanları döneminde yapılsada Başkan Faruk Özlü, öncelikle Konuralp bölgesinin tarihi dokusuna yakışır şekilde yeniden yapılandırılması amacıyla kurulan "Konuralp Yönetim Ofisi" toplantısında konuyu gündeme getirerek yüksek katlara izin verilmeyeceğini söylemişti. Konu hakkında ilk somut adım 2019 yılı Haziran ayı ilk meclis toplantısında atıldı. Kararla birlikte Konuralp'te yapılar artık zemin üzeri 4 kattan fazla inşa edilemeyecek, yapım çalışmaları devam eden mevcut inşaatlar da projelerine revizyon yaparak yürürlüğe konan karara uygun şekilde yapılmaya devam edeceğini bildirmişti.

Ayrıca Düzce ili ve yakın çevresinin 1. Derece Deprem Kuşağı (Kuzey Anadolu Fay Hattı) üzerinde kalması da dikkate alınarak, söz konusu bölgede yapılaşma koşullarının revize edilmesi gerekmektedir" denilerek Düzce ve Konuralp çevresinde kontrolsüz yapılaşmanın önüne geçidi.Başkan Özlü'nün o zaman aldırdığı kararlarların haklılığı 23 Kasım'da yaşanan depremde gün gibi ortaya çıkmış oldu.

 Yıllardır Japonya ve gelişmiş ülkelerde yaşanan depremlerde can kayıplarının olmaması halkımız tarafından gıptayla izlenmekte idi ki ,Düzce tüm Türkiyeye örnek olacak bi afeti olası en az hasarla atlatarak bunu başardı.

Düzce’de yıkım olmamasını, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999’dan sonra yapılan yenileme ve alçak katlı yapı stoğuna bağlayan konunun uzmanları da “Düzce Türkiye’ye örnek olmalı” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
27.11.2022
07:25

Doğru diyosunuz başkanım tam örnek yer Ağustos ayında daha kimse oturmamış yeni biten 4 katlı apartmanda oturuyodum ewin patlamayan duvarları yok ayagimdan ameliyat oldum 112 yi aradım kendi annemde kalıyorum 2 ay ayağıma basmicam derdimi anlattım 3.5 yaşında kızım yaşlı annanem hasta annem var dedim bı adet çadır istedim yemek felan diye bı cümle konuştu benimle bizim Allah'a şükür gözümüz tok sadece yatacak biter istedik sizi ararız diyip aramadilar olsun burdan Türkiyeye sesleniyorum ne kadar güzel bı il insanına ewinin onu diye çadır vermidiler bide aramaya tenelzul etmediler bile düzce örnek oldu Türkiye'ye

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,65
Merve Kardeşoğlu
26.11.2022
05:03

BURASI DEPREM DİYARI DEPREM MERKEZİ OLAN BİR YER YAKIN UZAK DEPREMLER OLUYOR VE İSTER İSTEMEZ ETKİLENİYORUZ 4 KAT ÇOK 2 KAT YETERLİ HATTA KANAATTİME GÖRE ARTIK DÜZCE OVASINA KONUT YAPILMAMA KARARI ALINMALIDIR HANGİ DEPREM YÖNETMELİĞİNE GÖRE BİNA YAPILIRSA YAPILSIN BURASI ALÜVYON ZEMİNDİR SULAK ALANDIR KONUT YAPILAÇAK ALANLAR KAYALIK KESİMLER SEÇİLMELİDİR DÜZCE OVASINDA TİCARET İŞ YERLERİ YAPILMALIDIR 1-2 KATI GEÇMEMELİDİR ÇÜNKÜ ÇOK KATLI BİNALAR BOMBOŞ KULLANILMIYOR TARIM ALANLARI KORUNMALI VE TARIMA AĞIRLIK VERİLMELİDİR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%63,64
selman sarıoğlu


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.