Yolların yapılmasını istiyorlar

Yolların yapılmasını istiyorlar

Düzce’nin ilk turizm yolu olan Samandere-Sinekli-Abant yolunun kısa süre içerisinde yapılmasını bekleyen Samandere Köyü Muhtarı Oktay Ardıç açıklamalarda bulundu. 
Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından Düzce’nin ilk turizm yolu olarak kabul edilen Samandere Şelalesi, sinekli yaylası, Abant gölü yolu üzerinde oluşan tahribatlar sebebiyle Samandere köyü muhtarı Oktay ardıç açıklamalarda bulundu.  Yolun 2022 ve 2023 yıllarında oluşan sel sebebiyle tahribatlara ulaştığını binek araçların bölgeye zorlukla ulaştığını dile getiren muhtar ardıç, “ yolumuzda bazı bölgelerde sıkıntılar var. Samandere Şelalesi’nden sonra sinekli Yaylası’na giden yol güzergahı üzerinde bazı bölgelerde Meenie heyelanlar oluştu. Kültür ve Turizm bakanlığı tarafından turizm yolu olarak adlandırılan bu bölge binek araçların çıkmasında sorun oluşturuyor. Sayın valimizden ve ilgililerden bu yol ile ilgili destek bekliyoruz. Hemen hemen her gün onlarca vatandaş bu güzergahı kullanıyor. Otobüsler yola çıkamıyor. çıkmaya çalışanların bazıları güzergah üzerinde sorun yaşadıkları için geri dönmek istiyorlar. Samandere Şelalesi üzerinden Abant’a gitmek gitmek isteyen vatandaşlar olabiliyor bu güzergahı kullanmak istiyorlar. Fakat bu güzergahta şu an bazı bölgelerde sorunlar var” ifadelerini kulladı. 

Bölgede yaşayan Hüseyin Kurnaz, “ yıllardır bu yaylada doğdum büyüdüm. Kışın kendi imkanlarımızla bu yaylanın yolunu açıyoruz. Yazın ise hemen hemen her gün buradayız. Hayvancılık yapıyoruz burada yaşıyoruz. Acil bir durum olduğu zaman Samandere Şelalesi yolunu kullanıyoruz. Fakat yollarda ciddi problemler var. Sayın valimizden bu yolun yapılması ile ilgili olarak destek bekliyoruz. Biz 25 kilometrelik gidiş Gelişli yolda kendi köyümüze 65 70 km’den gitmek istemiyoruz. Yolda soğuk asfalt veya mıcır dökülmesini istiyoruz. Veyahut asfalt yapılmasını istiyoruz. Düzce’nin ilk turizm yolu olan bu bölgede çalışma yapılmasını istiyoruz” dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
17.07.2024
18:55

Topuk yaylası etrafındaki toprak yol ne olcak köstebek yuvası bunu da haber yaparsanız iyi olur

Katılıyorum   Katılmıyorum
%71,31
Muharrem


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.