Düzceliye Doğalgaz ve Elektrik Yardımı Yapılsın

Düzceliye Doğalgaz ve Elektrik Yardımı Yapılsın

Düzceliye Doğalgaz ve Elektrik Yardımı Yapılsın

İyi Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’ye, yayınladığı klipler üzerinden gönderme yaparak, “Videolar çekip  bir parti genel başkanına cevaplar veriyorsunuz. Ulusal ve popüler bir figür olabilirsiniz belki ama halkın zaruri ihtiyaçlarına eğilip sosyal belediyecilik ile tüm imkanlarınızı seferber ederek halkın gözünde kahraman olmanızı tavsiye ederim” dedi.

İYİ Parti Düzce İl Başkanı Yunus Özay Er, elektrik ve doğalgaz faturalarında yaşanan artışla boğulan Düzcelilere bur de ulaşım zammı yapan Düzce Belediyesi’ne seslenerek, Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü’yü inisiyatif almaya davet etti. 

Er, “Ülke olarak büyük ekonomik sıkıntılar ile karşı karşıya olduğumuz aşikardır. Artan akaryakıt fiyatları, elektrik ve doğalgaz zamları, gıda fiyatlarında oluşan fahiş artışlar ve daha bir çok kalem insanımızı içinden çıkılmaz bir sarmala doğru sürüklemekte; vatandaş çözüm aramakta yöneticilerinden somut ve kalıcı önlemler beklemektedir. Ülkenin önemli parçalarından biri olan Düzce’de de yaşanan sıkıntılar artık vatandaşlarımızı bunaltmıştır. Dün yapılan son meclis toplantısında toplu ulaşım ile alakalı gündeme gelen zam konusunun ardından Belediye Başkanımızı insiyatif almaya davet ediyoruz” dedi.

  Bilet fiyatlarına yapılan zammı vatandaşa yansıtmadan Belediye olarak sübvanse edilmesi gerektiğini belirten Er, “ Belediye ulaşım sistemini, ulaşım master planının bir parçası olarak lanse edip, özelleştirdiniz. Başarı olarak ülke sathında lanse ettiğiniz bu sistemin ekonomik açıdan git gide büyüyen bir soruna dönüşmek üzere olduğunu bilginize tekraren sunuyoruz. Daha önce de söylemiştik. Araç yakıtlarında yapılan ve yapılmaya devam edilen büyük zamlar, çalışan ücretlerinin artışı  ve araç bakım giderlerinde yaşanan fiyat yükselişi taşımacılığı üstlenen esnafı da çaresiz bırakmaktadır. Ulaşıma zam yapılmaması halinde, özelleştirdiğiniz ulaşım sisteminde, esnaf daha fazla zarar edecek kontak kapatma noktasına gelecektir. Esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getirmeyin. Bir çok mecrada Düzce Belediyesinin ekonomik gücünden ve bankalardaki kredibilitesinden bahsettiğiniz bilinmektedir Sayın Başkanım. Belediye bu derece güçlü ise bilet fiyatlarına yapılan zammı vatandaşa yansıtmayın, Belediye olarak sübvanse edin, siz üstlenin” dedi.

 Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın vatandaşlara doğalgaz desteği verdiğini hatırlatan Er, “ Başta komşumuz Bolu Belediyesi olmak üzere Ankara Büyükşehir Belediyesi gibi belediyeler sosyal belediyecilik anlayışı ile özellikle doğalgaz ve elektrik zamları karşısında halka destek vereceklerini açıklamışlardır.  Bolu Belediyesi, elektrik ve doğalgaza gelen zamların ardından kentte yaşayan ihtiyaç sahibi 2 bin 500 aileye aylık 300 lira elektrik, 6 ay boyunca da 500 lira doğalgaz yardımı yapma kararı almıştır. Siz neden benzeri bir adim atmıyor, hemşerilerimize destek olmuyorsunuz. Gerekirse ben Tanju Bey’den rica eder bir araya gelmenizi sağlar, bu desteği halkına nasıl sağladığını sizlere aktarmasını isteyebilirim. Belki bu sayede siz de benzeri bir adım atarsınız. Şehrimize katkımız olur.

Sayın Başkanım, defalarca belirttik. Elbette kent estetiği ve inşası da belediyenin önemli görevleri arasında. Fakat zamanın ruhuna uygun hareket etmek lazım. İnsani ihtiyaçlar varken estetik adı altında yapılan veya yapılacak olan harcamaları artık durdurun lütfen. Kaynaklarınızı halkın zaruri ihtiyaçlarına harcayın, doğalgaz, elektrik ve ulaşım desteği verin. Bu zor günleri el birliği ile aşınca estetik noktasında harcamalarınızı yine yapar, billboardlarda sergilersiniz” dedi.
Başkan Özlü’ye, Video klip çekip ulusal bir figür olmak yerine, halkın zaruri ihtiyaçlarına eğilip kahraman olmasını tavsiye eden Er, “Nitekim Kentin dört bir yanına billboardlar asıyor, videolar çekip  bir parti genel başkanına cevaplar veriyorsunuz. Elbette takdir sizindir. Bu manada ulusal ve popüler bir figür olabilirsiniz belki ama halkın zaruri ihtiyaçlarına eğilip sosyal belediyecilik ile tüm imkanlarınızı seferber ederek halkın gözünde kahraman olmanızı tavsiye ederim. Sizden beklenen budur” dedi.

İl Başkanlarının bir araya gelip, ekonomik  problemlere karşı birlikte çözüm üretilmesi gerektiğini belirten Er, “Önerimiz, sizin başkanlığınızda, bu buhranlı ekonomi karşısında siyasi parti  il başkanları ile bir toplantı düzenlemeniz ve bizlerin önerilerini dinleyip toplumun bu genel ekonomik ve sosyal  problemlerine beraber çözüm bulmamızdır. Susarak, insiyatif almadan ve çözümü hep merkezi hükümetten bekleyerek yapılan yöneticilik bence doğru bir yöneticilik değildir. Hep beraber sorumluluk ve inisiyatif alalım. Gidişat ne yazık ki hiç iyi değil… Bir an önce harekete geçiniz” dedi.

Er, “Yetki  siz de mühür siz de..  Düzceliler hala sizden adımlar atmanızı bekliyor. Şehrin Belediye Başkanısınız. Tıpkı Tanju Özcan , Mansur Yavaş gibi “ dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
8.02.2022
19:11

balık değil balık tutmağı öğretelim devletimiz fakir ailelere hibe kredi vermeli bizlerde faizsiz kredi vermelidir ki hepimiz yenilebilir enerji kaylaklarını yani güneş enerjisi ile rüzgar enerjisi ile evlerimizin enerjisini üretelim her evde doğal gaz var birde kombi alıyoruz kombi sadece sıçak su ve ısıtma için kullanılıyor halbuki bu kombiler hem elektrik üretmiş olsa hem bu arada elektrik üretirken bir evin sıçak suyunu ve ısıtmasını sağlayan kombiler olmuş olsaydı bugünlerde elektrik faturasını konuşmuyor olurduk devletimiz bu konuda çalışma başlatmalıdır elektrik üreten kombiler üretilmesi sağlanmalıdır

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,76
selman
8.02.2022
17:51

başkanın tespitleri doğru. Sosyal belediyecilik zor zamanlarda halkın yanında olmaktır.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,55
Düzceli


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.