Güzel Sanatlar Lisesi’nden Yıl Sonu Konseri

KYK konferans salonu, Düzce Güzel Sanatlar Lisesinin Yıl Sonu Konserine ve Resim Sergisine  ev sahipliği yaptı.

Salgın  nedeniyle 2 yıldır yapılamayan bu sanatsal etkinlik, salgının bitmesi  ile tekrar yapıldı. Etkinliğe; İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç ,şube müdürü İsmail Atay, kurum müdürleri, öğretmenler, veliler  ve Düzceli sanat severler katıldı.

Düzenlediği resim sergileriyle ve yaptıkları sanatsal  etkinlilerle kendisinde çokça  söz ettiren, Düzce  sanat iklimine ayrı bir  renk  katan Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri verdikleri Sene Sonu konseri  Düzceli sanat severleri büyüledi.

ÖNCE SERGİ

Düzce Güzel Sanatlar Lisesi yıl sonu sergisinde alan derslerinde yapılan birbirinden değerli çalışmalar ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kuruboya, suluboya, karakalem, akrilik, yağlıboya tekniklerinde çalışmalarla birlikte büst ve kabartma çalışmalar, imgesel ve desen çalışmaları, grafik çalışmalar gibi farklı türde yapılan eserler sergide gözleri kamaştırdı. Yoğun ilgi gören sergi, alan öğretmenleri ;Nuriye Cankurtaran, Nagehan Kutlu Beyhan,Semra Bayram, Erdal Sevgi ve Doğu Kandemir danışmanlığında yapıldı.

 SONRA KONSER

Programın sunuculuğunu Düzce Güzel Sanatlar Lisesi edebiyat öğretmenleri Zehra Verep ve Engin Kıvrak yaptı

Programda İlk olarak, okul korusu Şef Ebru Seyok yönetiminde bir birinden güzel yerli ve yabancı eserleri seslendirdiler. Büyük beğeni alan bu korodan sonra,

İkinci olarak ,bağlama öğrencileri; Şahin Şengül ve Sonat Ergin Yilancı’nın bağlam dinletisi yapıldı.Şahin Şengül’ün Türküleri seyircileri coşturdu.

Bağlama dinletisinden sonra ,

Üçüncü olarak ,okul orkestrası ,Şef Didem Arslan yönetiminde yerli ve yabancı klasik eserleri seslendirdiler.

Son olarak okulun müzik grupları, The Piyasa ve Grup Gamzade ,solistleri;Şahin Şengül,Taha Yaser Yıldız ve Enes Asan tarafından   Türk rock ve Türk pop şarkılarını seslendirdiler. Özellikle Şahin Şengül ve Taha Yaser Yıldız’ın performansları seyircilileri büyüledi.

Yaklaşık  üç saat süren konser Düzcelilere güzel ve keyifli dakikalar yaşattı. Öğrencilerin göstermiş olduğu performanslar herkesi büyüledi.

Konserin sonunda İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç, kısa bir konuşma yaptı.Düzce’ye yeni güzel sanatlar  müjdesini verdi. Yıllardır ilkokulda dönüştürmüş  olarak eğitim/öğretim yapan Düzce Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ,öğrencileri ve velileri bu güzel habere coşkulu alkışlarıyla cevap verdi.

 İl Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç  programı hazırlayan Düzce Güzel Sanatlar Lisesi ,resim ve müzik öğretmenlerinden ;Didem Arslan,Ebru Seyok,Recai Buber,Aydın Vural Keçeci, Nuriye Cankurtaran, Nagehan Kutlu Beyhan, Semra Bayram, Erdal Sevgi ve Doğu Kandemir çiçek vererek teşekkür etti.

Editör:Atilla KESKİN

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.