Sıcak havalardan bunalan Topuk Yaylası’na çıktı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan sıcak hava uyarısının ardından Düzce’de hava sıcaklıkları 30 derecenin üzerine çıkınca, sıcak havadan bunalan vatandaşlar, bin 280 metre yükseklikte bulunan Topuk Yaylası’na akın etti. Yüzlerce kişi yaylada hem yürüyüş yaptı hem de doğa ile buluştu. 


 

Düzce’de hava sıcaklıklarının artış uyarısının yapılmasının ardından sıcaklıklar 30 derecenin üzerine çıktı. Sıcaktan bunalan vatandaşlar ise soluğu Topuk Yaylası’nda aldı. Yüzlerce kişi Düzce’nin önemli turizm değerlerinden birisi olan Topuk Yaylası’nda balık tuttu, piknik yaptı bisiklet sürüp doğa yürüyüşü yaptı. Arkadaşları ile birlikte sabah saatlerinden itibaren Topuk Yaylası’na gelerek sıcak havadan kaçtıklarını söyleyen Enes Bektaş, “ Topuk yaylasına arkadaşlarımız ile birlikte. Burada çok güzel bir hava var. Yaz aylarında serinlemek amacı ile buraya geldik. Arkadaşlarımız ile birlikte yürüyüş yaptık. Güzel bir doğası var. Burası Kaynaşlı’ya bağlı bir yer. Asfalt yoldan geldik. Ulaşımı da kolaydı. Herhangi bir ulaşım sorunu yaşamadık. Vatandaşların tabi ki buraya gelmesini isterim. Çünkü burada ağaçların arasında muhteşem bir göl var. Buranın havası ve doğası yeşil ile mavinin bir arada olduğu muhteşem bir yer. Burada trekking alanlarının yanı sıra gölün etrafında da yürüyüş yapılabiliyor. Sabah sporu yapılabiliyor. Bölgede bulunan tesiste gece konaklama yapılabilir veya doğa kampı yapılabilir. Arkadaşlarımız ile Düzce’den sabah saatlerinde buraya geldik. Öğlen burada pikniğimizi yapacağız. Ardından ATV safarisi yapmayı düşünüyoruz. Daha sonra yürüyüş ile günümüzü sonlandırmayı düşünüyoruz. Güzel bir hafta sonu geçireceğiz inşallah. Düzce’de şu anda 27-28 derece gibi bir sıcaklık var. Şu anda bulunduğumuz bölgede hava sıcaklığı 12-15 derece aralığında bir sıcaklık var. Tüm vatandaşların buraya gelmesini beklerim” ifadelerini kullandı. 
 

Topuk Yaylası'nda ormanın kokusu, ardından göletle buluşan sarıçam, köknar, kayın gürgen ağaçlarının görüntüsü ile birlikte farklı birçok kuş çeşidinden doğa konseri dinleyerek, patika yollarda bisiklet, gölet çevresinde çadır kampı, trekking, foto-safari gibi etkinlikleri yapabildiği görülürken, yayla drone ile havadan görüntülendi.

Editör:Atilla KESKİN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.