Doğal Ürünlere Talep Azalmadı

Korona virüs salgını ile birlikte doğal ürünlere olan talep arttı. Salgının azalması ile doğal ürünlere de ilginin azalmadığını belirten Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, doğal ürünleri insanların sıklıkla kullanmaya başlayacaklarını düşündüğünü belirtti. 
 

Korona virüs salgını ile beraber doğal ürünlere talepte arttı. Vatandaşlar bağışıklıklarını güçlü tutmak için Düzce Üniversitesi’nde üretimi yapılan Arı Mucizesi ürünlerini tercih etti. Pandeminin azalması ile birlikte doğal ürünlere de ilginin azalmadığını belirten Düzce Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı ve Arı Mucizesi Akademisi üyesi Prof. Dr. Halil İbrahim Uğraş, “Çok şükür pandemi bitti. Doğal ürünlere ilgimiz bitmemeli ki bitmeyecekte. Çünkü insanlığın varoluşundan beri doğal ürünler hayatımızda. Ama modern bilimin gelişmesi ile birlikte bu doğal ürünler olması gereken yere gelmesi gerekiyor. Bu konuda doğal ürünleri dışarlamadan doğal ürünler ile bilimin gerektiği çalışmalar yapılması gerekiyor ki zaten sağlık bakanlığımızın liderliğinde bu tür çalışmalar ülkemizde hızla yaygınlaşıyor. Bu güzel ve sevindirici bir haber. Bu konuda yapılan bilimsel çalışmalar bu tür ürünlerde standardize ve kaliteli ürünlerin gelişmesine yeni tür ürünlerin gelişmesine ön ayak oluyor. Bu ülkemiz açısından sevindirecek bir durum. Bu topraklar çok bereketli. Toprağın üzerine baktığımızda bize çok mesaj veriyor. Bu topraklarda kekik, adaçayı gibi doğal ürünlerde bunların üretiminde dünyada liderdeyiz. Oysa bunlardan elde edilen içeriğinde ki etki eden malzemelerden üretimlerde ise daha yeni yeni farkındalıok oluşuyor. Pandemi doğal ürünlerin kullanımını arttırdı. Bağışıklık güçlendirici olması hasebi ile artış oldu. Doğal ürünlerin insanlığa yardım noktası bağışıklık sistemini harekete geçirmek. Bu konuda insanlara destek olmak. Çok fazla miktarı arttı. İnsanlarda günlük hayatlarında sıklıkla kullanmaya başlayacaklardır diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı. 

 

“Bal üretiminde ilk 5 içerisindeyiz ama propolis üretiminde geri sıralardayız”
Türkiye’nin bal üretiminde Dünya’da ilk 5 içerisinde yer aldığını, fakat propolis üretiminde geri sıralamalarda yer aldığını belirten Uğraş, “ Ancak dikkat edilmesi gerek nokta bu konuda kaliteli ve standardize ürünlerin mutlaka kullanılması, diğer hususta mümkün olduğunca doktor önerisiyle kullanılmalı. Bir sağlık çalışanının önerisi ile kullanmaları gerekiyor. Çünkü düzensiz kullanım aşırı kullanım yanlış kullanım doğal ürünlerden elde edilecek faydayı tersine çevirebilir. Bu sağlık konusunda bu hususa dikkat edilmesi gerekiyor. Bunlar çok önemli. Bunların ötesinde ülkemiz açısından duruma bakıldığında. Bal üretiminde ilk 5 içerisindeyiz. Ama propolis üretiminde geri sıralardayız. Oysa ki propolis çok önemli antimikrobiyal bir ajan. Bağışıklık güçlendirici olduğuna daire yaptığımız araştırmalarda da bunun gerçek olduğuna dair bir çok litaratür mevcut. Bu konu artık su götürmez bir gerçek. Propolis her derde devadır dememek lazım yapılan bilimsel araştırmalar ışığında hangi amaç için uygun ise ona uygun standardize ürünü kullanmak gerekiyor. Propolisin ışığında aslında doğal ürünler günümüz dünyasında çok daha büyük önem kazanacak. Sentetik katkılar plastik katkılar plastik ambalajlar kanserojen etkisi sebebi ile çok fazla dikkat çekiyor. Günlük hayatta kullandığımız ürünlerde mikroplastik kalıntıları sentetik koruyucuların kullanılması ile beraber gelen hastalıklar, doğal ürünlere ilgiyi biraz daha arttırdı. Olması gereken de buydu. Bu doğal ürünlerde koruyucu sınıfa baktığımızda bir çok ürüne koyuluyor. Neden ömrünü arttırmak için. Bu noktada da bağışıklık güçlendirmenin yanında propolis gibi kekik gibi ada çayı gibi bunlardan elde edilen yağlar ile eksratların antimikrobiyal özellikleri sebebi ile doğal koruyuculuk göstermesi son derece doğal. Gelecekte bu tür ürünlerin gıdalara koruyucu olarak katılmasında sentetik koruyuculara olan ihtiyacın daha da azalacağı inancındayım” şeklinde konuştu. 

Editör:Atilla KESKİN


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.