Sağlık Turizminin Gelişimi İçin Görüşmeler Yapılıyor

Sağlık Turizminin Gelişimi İçin Görüşmeler Yapılıyor

Sağlık alanında Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp konusunda ihtisaslaşan Düzce Üniversitesi, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarının sağlık turizmi kapsamında bölgemizdeki otelciler aracılığıyla yaygınlaştırılması için il genelindeki otel işletmecileri ile bir araya geldi.

Toplantıya; Bölgesel Kalkınmadan Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Çevre ve Sağlık Teknolojilerinde İhtisaslaşma Koordinatörü Doç. Dr. Uğur Hasırcı, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜGETAM) Müdürü Prof. Dr. Ertuğrul Kaya, Aile Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Kaya, otel işletmecileri ve Koordinatörlük personelleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. İdris Şahin, 2016 yılından bugüne kadar 6 yıla yaklaşan sürede ihtisaslaşma faaliyetlerini yoğun bir şekilde sürdüren Düzce Üniversitesi’nin, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp alanında tıbbi bitki yetiştiriciliği, arıcılık, tıbbi mantar yetiştiriciliği ve ürün geliştirme faaliyetlerine ek olarak, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp uygulamalarının da hastalara DÜGETAM bünyesinde yoğun olarak sağlandığını, ancak bu uygulamaların sağlık turizmi kapsamında Düzce’de yaygınlaştırılması ve bu yolla bölge otelcilerine ek gelir sağlanması konusunda otel işletmecileriyle beraber planlama yapmak için bir araya gelindiğini vurguladı.

Düzce Üniversitesi’nin bölgesel kalkınma odaklı ihtisaslaşma süreci hakkında katılımcılara bilgiler veren Doç. Dr. Uğur Hasırcı’nın sunumunun ardından, Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve GETAT Uygulama Hekimi Dr. Öğr. Üyesi Abdulkadir Kaya, katılımcılara GETAT uygulamalarının tarihçesi ve DÜGETAM bünyesinde sağlanan GETAT uygulamaları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Otel işletmecileri, Düzce Üniversitesi’nin yükselen marka değerinin otel işletmeleri için büyük potansiyel barındırdığını ve bu kapsamda GETAT uygulamalarının otel misafirlerine önerilmesinin, otel işletmecileri için fırsat vadettiğini vurguladılar. Bu kapsamda Düzce Üniversitesi ile ortak çalışma yaparak tanıtım materyalleri hazırlama taleplerini ileten otel işletmecileri, Akçakoca ilçesi ve Merkez ilçe özelinde otel misafirlerinin konaklama profilleri hakkında Düzce Üniversitesi personeliyle veri paylaştı.

Bu kapsamda Akçakoca’da gündüz saatlerinde, Merkez ilçede ise akşam saatlerinde bu uygulamaların yapılması ve görsel iletişim materyallerinin ortaklaşa hazırlanması, sürecin devamının da ortaklaşa tasarlanması konusunda fikir birliğine varıldı. Toplantı, sürecin bir sonraki aşamasının planlanması ile sona erdi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.