Düzce'de En Anlamlı 18 Mart Gösterisi

Düzce'de En Anlamlı 18 Mart Gösterisi

Düzce'de 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili öğrenciler ve Düzceli gaziler tarafından yapılan gölge oyunu büyük beğeni aldı. Düzceli gazilerinde bulunduğu gölge oyunu duygu dolu anlar yaşattı.

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü ile ilgili Düzce'de özel bir okulda gölge oyunu düzenlendi.

Düzenlenen gölge oyununa öğrenciler yoğun katılım sağladı. Çanakkale zaferini anlatan oyun, duygu dolu anlar yaşattı.

Oyunun sonlarında bir öğrencinin "Yok mu vatan bayrağını kaldıracak birileri" demesiyle beraber öğrencilerin arasından Düzceli gaziler "Biz varız, biz buradayız" diyerek sahneye çıktı. Gazilerin sahneye çıktığı an, salonda gölge oyununu izleyen bütün öğrenci ve öğretmenler ayağa kalkarak uzun süre alkışlarla oyuna eşlik etti.

Duygu dolu anların yaşandığı sahne öğrencilerin hafızalarında Çanakkale zaferi ile ilgili iz bıraktı. Gölge oyununda sahne alan Kıbrıs Gazisi Recep Devren "Biz ayaktayız ölmedik" dedi. Devren "1974'den Kıbrıs gazisiyim. Memleketim Yığılca Dutlar köyü.

Dedemde gaziydi bende gaziyim. Biz ayaktayız ölmedik, bayrak bizim, vatan bizim gururluyuz ve şerefliyiz. Devletimiz ne görev verirse biz her zaman için hazırım ben. Bugün çağırsın bugün yine giderim." diye konuştu.

Öğrenciler gösteri sonunda okulun girişine kurulan 18 Mart Çanakkale Zaferi sergisini gezdi. Sergide Çanakkale şehitliği ve Çanakkale Zaferi ile ilgili öğrencilerin çizdiği resimler sergilendi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.