“18. Madde Şehrimiz Ve Vatandaşlarımızın Menfaati İçindir”

“18. Madde Şehrimiz Ve Vatandaşlarımızın Menfaati İçindir”

Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden, geçtiğimiz günlerde ulusal bir kanala konu olan “Gazi’nin arazisi müteahhitlere peşkeş çekiliyor” şeklindeki asılsız haberlere karşılık basın toplantısı düzenledi. Günden açıklamasında; “iddiaları yalan, zamanlaması manidar. 14 ay önceki yol açma çalışmaları yeni gibi gösteriliyor, tarla vasıflı arazisini imara uygun hale getirerek kendisine tahsis ettiğimiz vatandaş yalan ithamlarla kurumumuzu töhmet altında bırakıyor” dedi.

 

Düzce Belediyesi tarafından şehrin düzenli yapılaşması, kamu yararına düzenlenen yol, park, sağlık tesisi gibi alanların belirlendiği 3184 sayılı İmar Kanunu’nun 18. Madde uygulaması kapsamında yaptığı çalışmalar vatandaşlardan büyük destek alırken geçtiğimiz günlerde ulusal bir kanalda konu edilen Metek Mahallesi yol açma çalışmalarındaki iddialara karşılık Düzce Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Günden bir basın açıklaması yaptı.

 

Yol açma çalışmasının yapıldığı yerde basın açıklaması yapan Günden, sözlerine sürecin 2016 yılında alınan Encümen Kararı ile başladığını belirterek “iki yıl boyunca ekiplerimizin çalışmalarını çeşitli bahanelerle engellemiştir.2018 yılında yol açma çalışmalarımızı başlatınca kendisi önce Bolu İdare Mahkemesine başvurmuş, mahkeme yapılan “hukuka aykırılık bulunmamaktadır” şeklinde karara bağlamıştır. İddia sahibi daha sonra kararı istinafa, Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne taşımış 2020 yılında çıkan kararda yaptığımız işlem şehircilik ilkeleri ve planlama esasına uygun olarak görülmüş ve istinaf reddedilmiştir” dedi.

 

AYNI YERDE ARSA VASIFLI TOPLAM 3 BİN 438 METREKARE ALAN ŞAHSIN ADINA TAHSİS EDİLDİ

Süreci kronolojik olarak ayrıntıları ile aktaran Başkan Yardımcısı Hasan Günden, iddia sahibinin 4 bin 814 metrekareden oluşan tarla vasıflı 3 adet arazisinde 2023 yılında yol açma düzenlemesinin yapılmasının ardından aynı yerde arsa vasfına dönüştürülmüş yani imar ve yapılaşmaya uygun 3 bin 438 metrekare 3 adet arsanın şahsın adına tahsis edildiğini söyleyerek “Diğer arazi sahipleri uygulamayı memnuniyetle karşılarken ismi geçen vatandaş, uygulama alanındaki kamuya terki yapılan yolu açma çalışmamızı, ‘Gazinin arazisi müteahhitlere peşkeş çekiliyor’ şeklinde ahlaksız bir söylemle, yalanlarla algı yaparak gündeme taşımaya çalışmıştır. Haberde geçen yol açma görüntüleri bugüne değil, tam 14 ay öncesine ait görüntülerdir. Ahirete göç etmiş Gazi kardeşinin manevi mirasından utanmadan, Çanakkale Şehitlerimizi andığımız bugünlerde yeniden ısıtarak, gündeme getirmeye çalıştıkları bu haksız iddialar ilgili şahıslara hiçbir kazanç sağlamayacaktır. Düzce Belediyesi’nin asli önceliği vatandaşların mutluluğu ve memnuniyetidir. Kurumumuz, bu şehirde yaşayan her vatandaş için hizmet üretmek ve uygulamak ile yükümlüdür. Bunu yaparken de her zaman kamunun yararını ön planda tutmuştur, tutmaya da devam edecektir. İlgili kişiler ve bu asılsız iddialarla dolu haberi yayınlayanlarla hukuki mecralarda hesaplaşacağız” şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
23.03.2024
11:46

18 madde sırf bedavadan milletin malına çökme maddesidir asla milletin menfaatine olan bir tarafı yok

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,94
Esentepeli
22.03.2024
20:30

18. madde zalimliğin, zulmün ta kendisidir

Katılıyorum   Katılmıyorum
%52,73
düzceli
22.03.2024
20:10

O 18inci madde sizin de evinizin köyünüzün üstünden geçer inşallah, kime eğer iltimas torpil geçişmişse bunu yapan da yaptıran da dünyada ahirette kır ateşler yesin

Katılıyorum   Katılmıyorum
%57,63
Köylü


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.