TDP’den Deprem ve Afet Bakanlığı Vurgusu

TDP’den Deprem ve Afet Bakanlığı Vurgusu

Düzce’de yaşanan depremin ardından günün ilk saatlerinde Düzce’ye gelen ve Düzce’yi ziyaret eden ilk genel başkan olan TDP Genel Başkanı Mustafa Sarıgül ile depremin ikinci gününde Düzce’ye gelerek depremzede vatandaşlarla yakından ilgilenen Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, özellikle depremlerde can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi için Deprem ve Afet Bakanlığı kurulması gerektiği vurgusu yaparak, bakanlığında Türkiye Değişim Partisi iktidarında kurulacağını söylediler. 


Düzce’nin Gölyaka ilçesinde yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası Düzce’ye gelen ilk siyasi parti genel başkanı, Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül, Düzce’de depremzedeleri ziyaret ederek hem moral verdi hem ihtiyaçları konusunda bilgiler aldı. 


Burada gazetecilere konuşan Sarıgül, Deprem ve Afet Bakanlığı kurulması konusunda ısrara ederek "Ucuz atlatılan bir sarsıntı oldu. Türkiye, deprem kuşağında olan bir ülke; Düzce, Sakarya ve Yalova en elzem noktalar. İleride can kaybının yaşamaması için zemin etüt çalışmaları yapılmalı. Depreme dayanıklı olmayan binalar, derhal güçlendirilmeli. Ama kalıcı çözüm için doğal afetler ve deprem bakanlığının kurulması şart. Deprem kuşağında olan ülkemizde, bir genel müdürlük ile bunun çözemeyiz. Mutlaka doğal afetler ve deprem bakanlığını kurmalıyız. İleride can kaybı olmaması için gerekli tedbirleri almak zorundayız. Tüm ulusumuza geçmiş olsun. Can ve mal kaybı hemen hemen yok. Ama tedbir almamız lazım. Özellikle üzerinde durmak istiyorum. Doğal afetler ve deprem bakanlığının mutlaka kurulmasını istiyoruz" dedi. 


Sargül, Düzce ziyaretinin ardından yine Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün’ü Düzce’ye görevlendirdi. Akgün, İl Başkanı Sezgin Aktaş ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Bazna ile birlikte çadır kentleri ve depremzede vatandaşları ziyaret etti. 


Genel Başkan Yardımcısı Akgün, ziyareti sonrası TDP İl Binasında yaptığı basın açıklamasında Genel Başkan Sarıgül gibi, deprem ve afet bakanlığı kurulması gerektiğine dikkat çekerek “Vatandaşlarımız evlerine giremiyorlar. Vatandaşlarımız çadırlarda kalıyor. Çadırlarda kalan vatandaşlarımız ateş yakarak ısınmaya çalışıyorlar. 1999’dan sonra deprem vergileri adı altında toplanan paraların nerede olduğunu soruyoruz. Biz Türkiye Değişim Partisi iktidarında Deprem ve Afet Bakanlığı’nı kuracağız. Sadece Düzce’de değil tüm Türkiye’de Deprem ve Afet Bakanlığı önceden tedbir almış olacak. Bugünden itibaren önlemler arttırılmalı ve mağduriyetleri önlenmeli. 1999 yılında alınan vergilerin hesabı sorulmalıdır. Vatandaşlarımız evleri yıkık durumda. Deprem büyük olmasına rağmen 2 vatandaşımız hayatını kaybetti. Allah’tan rahmet diliyorum. Biz bugün Düzce İl Başkanı Sezgin Aktaş’la birlikte Düzce’yi gezdik. Sorunları yerinde tespit ettik. Hayat devam ediyor. Felaketleri her zaman yaşayacağız. Vatandaşlarımızın bir an önce psikolojik sorunlarını üzerinden atmaları gerekiyor. Televizyon üreticisi firmaların bozulan televizyonları ücretsiz tamir etmesi gerekiyor.  Türkiye’de deprem kaçınılmazdır. Biz Deprem ve Afet Bakanlığı kurulması gerektiğini söylüyoruz. Bu bakanlık deprem öncesi ve deprem sırasında vatandaşların neler yapması gerektiğini planlamış olacak. İktidar depremle ilgili hiçbir şey yapılmadı. Biz deprem zamanında ne yapmayı bilmediğimiz gibi deprem tatbikatı yapılamadı. İktidar artık yoruldu. Bugüne kadar yaptıkları için kendilerine teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.