“Afeti İlla Ki Bakanlar Mı Yönetmeli ?”

“Afeti İlla Ki Bakanlar Mı Yönetmeli ?”

Cumhuriyet Halk Partisi Düzce İl Başkanı Semih Cemşit, ücretsiz servis ve hasarlı okul binaları ile ilgili bir açıklama yayınladı. Cemşit gerekli planlama ve çalışmayı yapamadığı için ücretsiz servis uygulamasında sorunlar yaşandığını söyledi.

Cemşit ayrıca 99 depremini gören Turgut Özal ve Fen Lisesinden sadece Turgut Özal’ın yıkılmasının ileride kötü tecrübeler yaşatabileceğine işaret etti. 
     

Öğrencilerin mağduriyetinin giderilmesini isteyen Cemşit “İllaki bakanların Düzce’ye gelip afet merkezini yönetmeleri mi gerekiyor?” dedi. 
     

Yerel yöneticilerimizin kriz durumunda eksik kaldığını savunan Cemşit açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Eğitim hayatına başlayan öğrencilerimizin sorunları acilen giderilmeli, Bakan Bey’in talimatları uygulanmalıdır. Ayrıca aynı bahçede yapılan, inşaat halindeyken 99 depremini gören Turgut Özal ve Fen Lisesinden sadece Turgut Özal’ı yıkıp diğerinin tutulması ileride yaşanacak bir felakette bizlere kötü tecrübeler yaşatacaktır. O bölge dere yatağında olup 5-6 katlı binalara uygun değildir. Yetkililerin derhal Fen Lisesi Binası için gerekeni yapmaları için uyarıyoruz. Afet Bölgesi ilan edilmişken, okullarımızın yenilenmesi için bütçe sıkıntısı çekmeyeceğimizi düşünüyorum. Çocuklarımızın güvenliği her şeyden önemlidir.”
       

Hasarlı binalar ile ilgili de açıklamalarda bulunan Cemşit şunları kaydetti: “Afet sonrası yönetimde eksik kalan yerel yöneticilerimize bir uyarımız da ağır hasar tespit edilen binaların halen kullanılması ile alakalıdır. Unutmayalım ki 17 Ağustos 1999 depreminden sonra Bolu Valisi tarafından evlerine yollanan vatandaşlarımız 12 Kasım 1999 depremine hasarlı binalarında yakalandılar ve kayıplarımız bu nedenle çok oldu. Örnek vermek gerekirse Kültür Mahallesi Eski Akçakoca Caddesindeki Rüşdiye Hocası iş hanı ağır hasar almasına rağmen neden  hala önlemler alınmamıştır? Binanın kendi kendine yıkılması mı beklenmektedir? İş merkezi içinde bulunan esnafımızın mağduriyet yaşamasını engelleyerek binanın tahliye edilmesi bu kadar zor mudur?”


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.