Ayşe Keşir; "Hani AK Parti Kadınları Eve Kapatacaktı"

Ayşe Keşir; "Hani AK Parti Kadınları Eve Kapatacaktı"

Ayşe Keşir;

Ak Parti Kadın Kolları Genel Başkanı ve Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, sosyal medya platformu üzerinden yaptığı paylaşımda, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarihinde bir ilke imza atıldığını duyurdu. TSK’nın Kara, Hava ve Deniz Harp Okulları'ndan mezun olan birincilerin kadın teğmenler olduğunu belirten Keşir, bu gelişmenin önemine dikkat çekti.

Keşir, paylaşımında kadınların eğitim ve iş dünyasındaki temsilinin artışını vurgulayarak, 2001 yılında üniversitelerdeki kız öğrenci oranının sadece %13 olduğunu ve bu oranının 2023 itibarıyla %51’e yükseldiğini belirtti. Kamuda kadın istihdamının %41’i aştığını, sağlık sektöründe çalışan kadın oranının %56, kadın hakim oranının %46,9, kadın öğretmen oranının %60, kadın avukat oranının %46 ve kadın araştırma görevlisi oranının ise %51,3 olduğunu ifade etti.

Bu veriler ışığında, Keşir, AK Parti’nin kadınların toplumdaki rolünü ve fırsat eşitliğini artırma yönündeki politikalarının etkilerini gözler önüne serdi. "Bütün bunlar 'kadın siyasetin nesnesi değil öznesidir' diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve AK Parti'nin farkı," diyen Keşir, geçmişte kız çocuklarını üniversite kapılarında bekletenlerin aksine, AK Parti'nin kadınları toplumsal hayata aktif bir şekilde katılmaya teşvik ettiğini savundu.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
2.09.2024
17:27

Kadını eve karadenizin kahveci erkekleri kapatamadıda , kimse kapatamaz!!! NERDEN ÇIKTI ŞİMDİ ...

Katılıyorum   Katılmıyorum
%50,98
Duyarlı


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.