Düzce Üniversitesi Heyeti Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

Düzce Üniversitesi Heyeti Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

Düzce Üniversitesi Heyeti Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Törenine Katıldı

Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nedim Sözbir ve beraberindeki heyet, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’ne katıldı.

Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni’nde Düzce Üniversitesi’nden; Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Öztürk, İşletme Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emel İştar Işıklı, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Şükriye Özde ile öğrenciler Sümeyye Rümeysa Güngör, Medine Batak, Emre Yıldız ve Yakup Polattemur yer aldı.

 

Programın açılışında konuşan Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, YÖK olarak yapay zekayı daimi gündem maddesi olarak belirlediklerini ifade ederek, geleceğin mesleklerinde istihdam edilecek nitelikli insan gücünü yetiştirmek adına 20 farklı üniversitede dijital ve yapay zeka tabanlı 73 yeni lisans ve ön lisans programı açma kararı aldıklarını belirtti.

Programda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bilime, araştırmaya, ilim erbabına verilen değerin büyüdükçe, o ülkenin istikbalinin aydınlık olacağını vurgulayarak sözlerine başladı. Milletlerin insanlığın ortak değerine katkıları oranında güçlü olacağını söyleyen Recep Tayyip Erdoğan, bilgiyi üreten, işleyen ve geliştiren merkezlerin üniversiteler olduğunu dile getirdi.

Akademinin sadece bilgi aktarım yeri olmadığına işaret eden Erdoğan, bir ülkenin ihtiyacı olan tüm fikri temellendirmelerin zemini olduğuna da kaydetti. Gündemlerinin en başında her zaman eğitim olduğunun altını çizen Recep Tayyip Erdoğan, 2002 yılında 76 olan yükseköğretim sayısının bugün itibariyle 208’e ulaştığına, öğrenci sayısının ise 2 milyondan 7 milyonun üzerine çıktığına dikkat çekti. Kuruldukları şehrin mirasını evrensel değerlerle buluşturmaları, gençlere fırsat eşitliği sağlamaları amacıyla her ile bir üniversite kurduklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sayısal artışın bilimsel araştırmalara da olumlu yansıdığını belirterek Türkiye’nin bilimsel yayın bakımından 29. sıradan 17. sıraya yükseldiğini sözlerine ekledi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.