Düzce Üniversitesi Ziraat Fakültesi ile Kariyer Geliştirme ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından öğrencileri tarım sektörü ile ilgili bilgilendirmek ve sektör profesyonelleri ile bir araya getirmek amacıyla düzenlenen “Sektör-Öğrenci Buluşmaları”, Sağlık Bilimleri Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.
Ziraat Fakültesi Bitki Koruma Bölümü Başkanı Prof. Dr. İsmet Yıldırım moderatörlüğünde gerçekleşen konferansa; UPL Ziraat ve Kimya Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Ülke Müdürü Murat Yahyaoğlu ve MC Tarım Zirai İlaç Bayi Sahibi Ziraat Mühendisi Mustafa Cinkılıç konuşmacı olarak katılım sağladı.
Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmet Yıldırım, pestisitlerin tarım sektöründe sürdürülebilirliği tehdit ettiğine dikkat çekerek, bu tür konferansların büyük bir önem taşıdığını belirtti. Pestisitlerin her geçen yıl tarımsal üretimde daha fazla sorun oluşturduğuna değinen Prof. Dr. Yıldırım, özellikle kimyasal pestisitlerin azaltılması gerektiği konusunda bilincin artırılmasının büyük bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.
Bitki Korumada Doğal Çözümler
UPL firmasının Türkiye’deki konumu ve sektördeki payı hakkında bilgiler sunarak konuşmasına başlayan Murat Yahyaoğlu, firmanın Türkiye’deki biyo çözüm çalışmalarına dair açıklamalarda bulundu. UPL'nin Türkiye’de ürettiği değerin yüzde 25’inin biyo çözümlerden kaynaklandığını ve bu oranı önümüzdeki yıllarda yüzde 50’ye çıkarmayı hedeflediklerini belirten Yahyaoğlu, biyo çözüm odaklı bir zihniyet geliştirme misyonunda olduklarını ifade etti.
Pestisitlerin yanlış kullanımının önemli oranlarda ürün kaybına yol açabileceğini belirterek, doğru kullanımı ve yönetimi konusunda dikkat edilmesi gereken noktaları aktaran Yahyaoğlu, artan dünya nüfusunun ihtiyaçlarını karşılamak adına inovatif ürünlerle çalışmalara devam edeceklerini ifade ederek konuşmasını tamamladı.
İlaç Bayi Gözüyle Pestisit
Programın diğer davetli konuşmacısı Mustafa Cinkılıç, bitki koruma sektöründe bayilik kurmayı hedefleyen öğrencilere iş hayatına dair önemli bilgiler sundu. Bitki koruma ürünlerinin toptan ve perakende satışı ile ilgili yönetmeliklere dair detaylı açıklamalar yaparak, sektördeki iş fırsatları ve yasal gereklilikler hakkında öğrencilere rehberlik eden Cinkılıç, öğrencilere sektörün dinamikleri hakkında derinlemesine bilgi sahibi olma fırsatı sundu.
Sektörle Bütünleşen Eğitim
Öğrencileri, sektördeki gelişmelerle tanıştırmaya ve iş dünyasıyla olan bağlarını güçlendirmeye devam eden Düzce Üniversitesi, öğrencilere sadece teorik bilgi sunmakla kalmayıp, aynı zamanda sektördeki profesyonellerle bir araya gelmelerine olanak tanıyarak, onları iş hayatına hazırlama yolunda önemli bir adım atmasını sağlıyor.