Geleceğin meslekleri değişti

Geleceğin meslekleri değişti

Geleceğin meslekleri değişti

Gelecek kaygısı yaşamamak için okul hayatında en çok dikkat edilen detaylardan biri de maaşı en yüksek iş alanları oldu. Gelişen teknolojiyle beraber değişen geleceğin mesleklerinde de değişim oldu. Yapılan bir ankette gençlerin 2024 yılında maaşı en yüksek iş alanlarını tercih ettiği görüldü.

Forbes dergisinde yer alan bir habere göre; Gelecekteki meslek alanlarının değiştiği ortaya çıktı. Maaş oranı en yüksek olan meslekler listede ilk sıralarda yer alanlar değişti.

Gençlerin çoğu 2024 yılında meslek olarak daha dijital platformları seçerken 2010 yılında mesleğe geçen insanların çoğu ise iş alanlarını değiştirmek istiyor. 

2024-2025 MAAŞI EN YÜKSEK MESLEKLER

Dijital ortamların meslek konumundaki yükselişi, gelecekteki iş imkanlarını da beraberinde değiştirdi. Maaş oranları en yüksek olan mesleklerin listesi ise gençlerle yapılan anketle ortaya çıktı.

Gençler, 2024 yılında tercih ettikleri meslekler arasında ise yapay zeka ön plana çıktı.

Görsel ve video tasarımların yaygın olduğu platformlara yönelik ilginin arttığı görülürken ilginç bir diğer meslek kolu ise sosyal medya fenomenliği oldu.

Gençler fenomenlik üzerinden daha çok para kazanıldığını bu yüzden yeteneklerini sosyal medyada kullanmak istediklerini ifade etti.

Geleceğin meslekleri değişti! 2024-2025 maaşı en yüksek iş alanları - 2. Resim 

Bir sosyal medya reklam anlaşmasından kişiler tek seferde en az 50 bin TL kazanması ilgiyi daha da artırdı. Yapılan istatistik araştırmasında ise sosyal medyadan en fazla para kazanan ülke ise Türkiye oldu.

Akabinde ise Amerika ve Japonya geldi. Ancak sosyal medyanın çok kolu olan bir alan olduğundan genel anlamda ise Japonya ve Çin'deki sosyal medya içerikçilerinin daha fazla para kazandığı ortaya çıktı. 

Geleceğin meslekleri değişti! 2024-2025 maaşı en yüksek iş alanları - 3. Resim

Tüm bu nedenlerden dolayı geleceğin en çok para kazandıran mesleğinde ilk sırada içerik üreticiliği yer aldı. Sosyal medyaya içerik üretmek geleceğin en parlak meslekleri listesine girdi. Bunun yanında doktor, bilgisayar mühendisliği, eczacı ve avukat yer aldı. Ortalama gelir bu mesleklerde 100 bin TL'den başlıyor. 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.