Emekli Promosyonları Caiz Mi ?

Emekli Promosyonları Caiz Mi ?

Emekli Promosyonları Caiz Mi ?

Emekliye ödenecek promosyon rakamı 7 bin 500 liraya ulaşırken Diyanet’in "Banka promosyonu caiz midir?" sorusuna cevabı tartışma yarattı.

Independent Türkçe’den Abdulhakim Günaydın’ın haberine göre Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, "Banka promosyonu caiz midir" sorusuna yanıt verdiği yanıtta şu ifadelere yer verdi:

"Bankaların, kamu veya özel sektörde çalışanlara, çalıştığı kurumlar tarafından maaşlarını kendilerinden almayı tercih etmeleri karşılığında vermiş oldukları promosyonlar, işleyiş bakımından faize tam olarak benzememekle birlikte faiz şüphesinden de tümüyle uzak değildir. Bu itibarla, temel ihtiyaçlarını karşılayacak durumda olanların bu parayı kendileri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için kullanmamaları; bilakis ihtiyaç sahibi fakirlere vermeleri uygun olur."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
10.08.2022
20:00

CAİZDİR BANKA BUNU ZOR İLE CEBİR İLE VERMİYOR GÖNÜLDEN VERİYOR

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,71
selman sarıoğlu
10.08.2022
15:29

Emekliler zengi mi? fakirlere verilmeli ...daha fakirmi var hem laik ülkede fetva makamımı olur....sizi gidi sizi patates dinliler(N.E.) laiksek niye islama göre,islamsak niya laiklik....YÜRÜYÜN GİDİN KAFA KARIŞTIRMAYIN...Bu milletin hakkı başta dib olmak üzere size haram olsun....

Katılıyorum   Katılmıyorum
%56,76
yorumsuz
10.08.2022
15:27

Komedi filmi gibi bir olay, cevaba bakın, haram sayılmaz, ama helal de sayılmaz, çocukken bir para bulduğumuzu haram denirdi, ama başkasına verirsen ona helaldir diye söylediler. Haram haramdır kardeşim, gerçekte bu para bir faiz getirsidir, ama bunlar kıvırıyor çünkü tüm diyanet camiası da dahil tüm çalışan bu parayı alıyor, onun için kendileride aldığından onlara göre orta yolu bulmuşlar, TAM OLARAK HARAM SAYILMAZ, HELAL DE SAYILMAZ EE PARA MI KARAR VERECEK HELAL HARAM OLUP OLMADIĞINA, AÇIKÇA HARAMDIR DİYMİYORSUNUZ

Katılıyorum   Katılmıyorum
%54,35
Ha ha gülerim sadece buna
10.08.2022
14:59

siz din adamı değil, akla ziyan insanlarsınız. Bazılarının İstediği şekilde din adına açıklamaları yaparak insanların kafasını karıştırıyosunuz.

Katılıyorum   Katılmıyorum
%55,94
vatandaş
10.08.2022
11:21

Size mi verelim

Katılıyorum   Katılmıyorum
%60,95
Fahri Bedi


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.