Fiziki altın bulmak zorlaşacak

Fiziki altın bulmak zorlaşacak

Fiziki altın bulmak zorlaşacak

Altın fiyatlarındaki yükseliş talebi nedeniyle vatandaşların altına talebi daha da arttı. Kuyumcular altın bulmakta zorlanırken Darphane de çift vardiya çalışmaya başladı. Altına talep neden bu kadar fazla? Gram fiyatı daha ne kadar artacak? Finans Analisti İslam Memiş TGRT Haber'e anlattı.

Türk halkının altına talebi fazlaydı, ancak son zamanlarda bu talep daha da katlandı. Gram altının fiyatı 1 günde 74 TL arttı. Analistlerden altın için yeni tahminler de geliyor. Gözler başta Fed faiz kararına çevrilirken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altının yükseliş potansiyelini değerlendirdi ve piyasadaki altın krizine dair detayları TGRT Haber'e anlattı.

ALTINA TALEP NEDEN ARTIYOR?

Son dönemde yurt içinde altın talebini karşılamada sorunlar yaşanıyor. Altın ithalatındaki sorunun piyasaya yansıdığını belirten İslam Memiş, son dönemde altın kaçakçılığının da başladığını dikkat çekti. İslam Memiş, “Enflasyonist bir ortamdan geçiyoruz. Vatandaş da enflasyona karşı parasını korumak için çeşitli yatırım araçlarına yöneliyor. Türkiye’de de en fazla getiri sağlayan yatırım aracı da altındır. Vatandaş eline geçen parayı altına yatırıyor. Sorun tamamen halkın altın alması değil. Sorun geçen yıl Türkiye’de altın ithalatının yasaklanmasıdır. Asıl sorun içerde altının azalmasıdır. Sorunu böyle değerlendirmek lazım. Her yıl Türkiye’de altın talebi artar. Her yıl altın bir yatırım aracı olarak ön plana çıkar. Ama geçen yıl altın ithalatı yasaklandığı için, altın madenleri de işlemiyor. Hatta son dönemde altın kaçakçılığı ile ilgili haberler de gelmeye devam ediyor. Öncelikle bu altın ithalatını sorununu çözmemiz gerekiyor. İçeride talebi karşılamak için ithalatı normalleştirmemiz lazım. Sonra dönemsel olarak altın tarafındaki talep ve uluslararası piyasalar, hem dolar/TL’yi çıkarıyor hem gram gram altında rekorlara neden oluyor. Dünyada altının hem değer kazanması hem içerde Dolar/TL kurunun yüksek olması haliyle gram altında yeni rekorlara neden oluyor. Bu da talebi artırıyor.” diye konuştu.  


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.