Euro ve dolarda eşitlenme beklentisi

Euro ve dolarda eşitlenme beklentisi

Euro ve dolarda eşitlenme beklentisi

Uzmanlar, faiz indirme beklentilerinin arasında Euro ve Dolar paritesinin 1 olabileceği konusunda değerlendirmede bulundu.

Avrupa Merkez Bankası’nın (AMB) bu sene Fed’den daha fazla faiz indireceğine yönelik beklentiler, Euro ile doların eşitleneceği beklentilerini artırıyor. Bank of New York Mellon ve Alman LBBW’nin de aralarında bulunduğu bankalar, Avrupa Merkez Bankası ile Fed’in faiz indirim patikasında farklılaşmasının Euro'da değer kaybına yol açacağına dair uyarıyor.

Bank of New York Mellon Kıdemli Stratejisti Geoffrey Yu, bu sene Euro ve Dolar paritesinin 1’e inebileceğini ve perşembe günü bankanın faiz indirme ihtimalini dışlamadığını söyledi.

Bloomberg anketine katılan stratejististlerden hiçbirinin baz senaryosunda paritede 1 tahmini bulunmuyor. Bu, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden sonra Avrupa’nın enerji paniğinin yaşandığı dönemde en son görülen seviyelere yaklaşık yüzde 8’lik düşüş gerektirecek. LBBW Kıdemli Ekonomisti Moritz Kraemer Fed’in faiz indirmediği ortamda AMB faiz indirirse paritenin hızlıca eşitleneceğini söyledi. Banka, 2025 yılında Euro'nun 1,01’e gerilemesini bekliyor.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.