CrowdStrike krizine Selçuk Bayraktar'dan ilk yorum

CrowdStrike krizine Selçuk Bayraktar'dan ilk yorum

CrowdStrike krizine Selçuk Bayraktar'dan ilk yorum

Dünya genelindeki bütün kurum ve kuruluşların internet altyapılarını etkileyen Microsoft CrowdStrike güncellemesi küresel bir internet kaosuna dönüştü. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, yaşanan olaylar sonrası Milli Teknoloji Hamlesi'nin önemine değindi.

"Refahı tüm dünyaya yayması umulan yüksek teknoloji ve inovasyon, an geliyor, dünya sistemini kilitliyor." diyen Bayraktar, "Yüksek teknoloji küresel düzeyde tekelleştiğinde, işte bu kadar kırılgan." değerlendirmesinde bulundu.

Bayraktar, teknolojinin her alanında bağımsızlığın toplumlar için vazgeçilmez olduğuna dikkati çekti. "İşte tam da bu nedenle; Tam bağımsız ve müreffeh bir Türkiye için #MilliTeknolojiHamlesi diyoruz." ifadesini kullandı.

Bayraktar'ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu sözler yer aldı:

"Tek işletim sistemi,
Tek arama motoru,
Bir iki sosyal medya platformu
Birkaç alışveriş sitesi...

Sadece birinin çökmesi bile dünyada bağlı olan tüm devletlerin kritik alt yapısının neredeyse çökmesine neden oluyor.

Refahı tüm dünyaya yayması umulan yüksek teknoloji ve inovasyon, an geliyor, dünya sistemini kilitliyor. Yüksek teknoloji küresel düzeyde tekelleştiğinde, işte bu kadar kırılgan.

Yaşadığımız siber fiziksel ağlarla örülü dünyada, teknolojinin her alanında bağımsızlık toplumlar için vazgeçilmez. İşte tam da bu nedenle; Tam bağımsız ve müreffeh bir Türkiye için #MilliTeknolojiHamlesi diyoruz."


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.