ExpressVPN Hakkında Bilinmesi Gerekenler: Avantaj ve Dezavantajlar

Günümüzde siber güvenliğinizi sağlamak her zamankinden daha önemli hâle geldi. Zira internet üzerinden kredi kartı bilgilerimiz dahil olmak üzere son derece hassas verileri paylaşıyoruz. Siber suçlular, meraklı gözler bu verileri bir şekilde ele geçirmeye çalışıyor.

ExpressVPN Hakkında Bilinmesi Gerekenler: Avantaj ve Dezavantajlar

Bunun yanında birçok ülkede baş gösteren sansürler de cabası.

Bu şartlar altında rahat ve güvenli bir şekilde internet kullanabilmek için bilinçli internet kullanıcıları bir VPN (sanal özel ağ) hizmetinden yararlanmayı tercih ediyor.

Piyasada onlarca VPN var. ExpressVPN de bunlardan bir tanesi. Binlerce kullanıcı, internette rahat gezinebilmek için tercihini ExpressVPN'den yana kullanıyor.

Peki ExpressVPN buna değer mi? Avantajları, dezavantajları neler? Gelin bunların birkaç tanesinden bahsedelim.

ExpressVPN'in iyi yönleri

Bu VPN hizmetinin iyi yönlerinden bir tanesi olarak konum çeşitliliğini gösterebiliriz. Zira ExpressVPN'in 94 farklı ülkede 160 adet sunucusu var. Bu ülke sayısına ulaşmak birçok VPN için güç.

VPN'ler genelde hız ve stabilite konusunda sorun yaşatmalarıyla bilinirler. ExpressVPN'de bu durumun tam aksini gözlemliyoruz. Bulut yayın servisleri için stabil bir bağlantı sürdüren ExpressVPN, hızıyla da kullanıcıları memnun etmektedir.

ExpressVPN kullanıcılarının 7/24 canlı destek hizmetinden yararlanabileceğini belirtmeden geçmeyelim. VPN'inizle ilgili herhangi bir problem yaşarsanız müşteri destek hattına istediğiniz an ulaşabilirsiniz.

ExpressVPN, farklı cihazlarınızda kullanabilmeniz için biçilmiş kaftan. Öyle ki bu VPN'i Windows, Mac, Android, iOS ve Linux işletim sistemine sahip cihazlarda kullanabilirsiniz. Tek hesaptan beş farklı cihaz bağlantısı yapmanız mümkün.

Express, anonimlik konusunda da kullanıcıların isteklerini karşılayan bir VPN hizmeti olarak karşımıza çıkıyor. Birçok VPN'in aksine veri depolamayan, kullanıcıların gizliliğine saygı duyan bu araç, bu noktada da rakiplerini geride bırakmakta.

ExpressVPN, kullanıcıların durumuna ve ihtiyaçlarına bağlı olarak farklı ödeme planlarıyla karşımıza çıkıyor. Aylık, altı aylık ve bir yıllık olmak üzere üç adet ödeme planına sahip olan platformu kullanacaksanız kendinize uygun olan ödeme paketini seçebilirsiniz.

VPN'lerin tercih edilme sebeplerinden bir tanesi, yayın platformlarındaki bölgesel yasakları aşmak. Birçok VPN bu konuda işlev göstermese de ExpressVPN'le nerede olursanız olun Netflix, Amazon Prime, Disney Plus gibi platformlara erişebilirsiniz.

Eğer bu VPN'i kullanım kullanmayacağınıza dair kararsız kaldıysanız endişelenmenize gerek yok. ExpressVPN'in 30 günlük ücretsiz deneme sürümünden yararlanmanızı öneririz. Bu sayede para ödemeden kararınızı verebilirsiniz.

ExpressVPN'in kötü yönleri

Her şey mükemmel değil tabii. Bu VPN kalitesiyle öne çıktığı gibi bazı dezavantajlara da sahip.

Bunların ilki olarak ExpressVPN'in fiyatını gösterebiliriz. Rakipleriyle karşılaştırınca bir nebze daha yüksek bir fiyatlandırmaya sahip olan Express'in bir aylık fiyatı neredeyse 13 dolar olarak çıkıyor karşımıza.

Esasında diğer VPN'lerin fiyatı da benzer. Fakat Express'in uzun vadeli satın alımlarda sunduğu indirim, rakiplerinden geride kalıyor.

Bunun yanında ExpressVPN'i neredeyse her platformda kullanabilseniz de her yerde aynı performansı alamayacağınızı belirtmekte fayda var. Zira Linux işletim sistemlerinde bu VPN'i kullanması diğerlerine oranla güç.

Birçok kişi, kullandığı VPN'in içerisinde bir reklam engelleyici olmasını bekliyor. Eğer siz de bu gruptaysanız şansınıza küsün, çünkü ExpressVPN'in bir reklam engelleyicisi yok. VPN'i kullanacaksanız reklam engelleyiciyi ayrı kurmanız gerek.

Ve de eski iOS kullanıcıları için kötü bir haberimiz var, çünkü ExpressVPN, iOS 12'nin altındaki sürümlerde çalışmıyor. Dolayısıyla bu VPN'i iPhone veya iPad'den kullanacaksanız nispeten yeni bir cihaza ihtiyacınız var.

Karşılaştırma & ExpressVPN alınır mı?

ExpressVPN, hem iyi hem de kötü yönleri göz önüne alındığında kaliteli bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

Maddi açıdan bir sorun yaratmayacaksa, sorunları sizin için bir problem teşkil etmiyorsa kesinlikle tercih edebileceğiniz bir VPN aracı.

Fakat farklı alternatiflerinden de kısaca bahsetmeden olmaz.

Örneğin ExpressVPN'in minimum aylık fiyatı 8,32 dolarken NordVPN ve SurfShark gibi rakipleri ayda 2-3 dolar civarına kadar inebiliyor.

ExpressVPN, her ne kadar farklı ülkelerde bulunsa da sunucu sayısı bakımından rakiplerinden oldukça uzak kalmış durumda. Öyle ki NordVPN 5200'ün üstünde sunucuya sahipken Express'te bu sayı sadece 160.

Özet

ExpressVPN, hızıyla, kullanıcı verisine verdiği değerle ve kalitesiyle öne çıkan bir VPN platformu.

Fakat bu kalite, çok da ucuza gelmediği için birçok kullanıcı farklı alternatiflere yönelebiliyor.

Sizin bu noktada değerlendirmeniz gereken şey ise ihtiyaç duyduğunuz VPN'in özellikleri. Eğer ExpressVPN'in dezavantajları sizi çok rahatsız etmiyorsa, daha bütçe dostu bir alternatife ihtiyacınız yoksa Express'i gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz.

Güvende kalın!


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.