NATO'dan kritik mesajlar

NATO'dan kritik mesajlar

NATO'dan kritik mesajlar

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ile düzenlediği ortak basın toplantısında, “Hiçbir müttefikimiz, terör örgütü PKK'nın saldırıları da dahil olmak üzere Türkiye'den daha fazla saldırıya uğramadı” dedi.

İsveç Başbakanı Magdalena Andersson ve NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'de ortak basın toplantısı düzenledi.

Stoltenberg, NATO'nun terör ile mücadelede daha fazla çaba harcaması gerektiğine dikkat çekerek, "Hepimizin güvenlik kaygıları, NATO üyelik sürecinin bir parçası olarak dikkate alınmalıdır. Hiçbir müttefikimiz, terör örgütü PKK'nın saldırıları da dahil olmak üzere Türkiye'den daha fazla saldırıya uğramadı. Terörle mücadelede çabalarımızı iki katına çıkarmamız gerektiği konusunda hepimiz hemfikiriz. Bu nedenle İsveç, Türkiye'nin endişelerini doğrudan ele almak için son günlerde somut adımlar attı. İsveç, yasalarında değişiklikte bulunarak, PKK'ya karşı yeni polis soruşturmaları başlattı ve şu anda Türkiye'nin taleplerini inceliyor" ifadelerini kullandı.

İsveç, Finlandiya ve Türkiye arasında "silah ihracatı ve terörle mücadele" de dahil olmak üzere güvenlik endişelerini daha fazla ele almak için bir anlaşma üzerinde birlikte çalışıldığını aktaran Stoltenberg, "Finlandiya ve İsveç'in NATO üyeliği başvuruları tarihidir. İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana, en büyük güvenlik kriziyle karşı karşıya olduğumuz için üyelikleri transatlantik güvenliği artıracak" dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.