Mutlu et huzurlu ol

 

İnsanoğlu halk olduğundan beri huzurlu, mutlu ve rahat yaşamayı arzulamış, bunun için birçok arayışlarda bulunmuştur.

 

Birileri çıkmış kurtuluşu ve rahat yaşamayı kominizm de , birileride sosyalizmde ve birçok izmlerde aramış maalesef aradığı mutluluğu bulamamıştır. Zira bu akımların ağa babaları keselerini, kasalarını doldurmuş, en güzel arabalara binmiş, hayal edemeyecekleri gibi lüks yaşamış, savundukları iyi niyetli insanlara tepeden bakmışlardır. Maalesef insanlığı, medeniyyeti öğrettiklerimize özenir hale geldik...

Akilli insanlar dostlarını ve doğru yolu seçmesini bilenlerdir. Huzuru, güzellikleri, mutluluğu ve sosyal adaleti uzaklarda aramaya gerek yok. Bizim dinimizin önderi HZ MUHAMMET sav in öğütlerini dinler, gösterdiği huzurlu, temiz, berrak yoldan gidersek sonu belli olmayan yollardan kurtuluruz. Dinimizin önderi bin dört yüz yıl önce sosyal adaleti tesis etmiş. KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR buyurmuştur. Yardımlaşmayı öğütlemiş ZEKAT müessesesini kurmuş, sosyal adaleti tesis etmiştir.

VEREN EL ALAN ELDEN HAYIRLIDIR diyerek çok çalışmayı, çok kazanmayı, insanlarla yardımlaşmayı özendirmiştir. allahım kullarına vermekle malınız azalmazbilakis artar buyurmuş, sıkıntıda, bunalımda, çaresiz olanlara yardımcı olmamızı emretmiştir. zorda olan kardeşlerinizin yanında olun bende sizin yanınızda olayım, siz bir verin ben bin vereyimdemiştir. Allahimizin sözüne güvenmeyip kime güveneceğiz. Verende alanda o değilmi. KIRK ELLİ YIL SİZE MAL VERİP KIRKBEŞ SANİYEDE ALAN VE KULLARINI İMTİHAN EDEN O DEĞİLMİ. kimin malını kimden kıskanacağız. Sana kırk vermiş, kırkta birini muhtaç yakınlarına ve din kardeşlerimize vermemizi istemiştir. yuluma yakın olan bana yakın olu buyurmuştur.

Allahımızbiz günahkar kullarını affetmek maddi manevi kirlerden temizlenmemiz için çok önemli günler, geçeler, aylar yaratmış. Birbirimizi sevmemiz, kaynaşmamıza sebep olsun diye ZEKAT ibadetini islamın beş şartından biri yapmıştır. Bizler dinimizin güzelliklerini öğrenir, layıkıyla yerine getirirsek kendimizde huzurlu olur kardeşlerimizi de mutlu ederiz.

Birçok arkadaşımız zekatımı kime vereceğimi bilemiyorum diyor. Eğer yakınlarınızda ihtiyaçlı insanlar yoksa caminizin hocasına okulunuzun öğretmenine mahallenizin muhtarına ve büyüklerine sorun onlar ihtiyaçlı talebeyi cemaati ve aileleri iyi bilirler.

Yardım etmenin en güzeli isteyemeyen yüzü kızaran muhtaç olanlara vermektir. Dinimiz sağ elin verdiğini sol eliniz görmesin der. LÜTFEN İNSANLARA BİRŞEY VERİRKEN EZMEYELİM, ÜZMEYELİM ECRİMİZ SEVABIMIZ TAM OLSUN

Mübarek Ramazan ayı tüm islam alemine ve insanlığa hayırlar mutluluklar

 

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.