TÜKENİP GİDİYOR---ÖMÜR DEDİĞİN

 

Ulusal kanalımız TRT TV de yayınlanan ----Tükenip gidiyor ömür dediğin...programını sabahları fırsat buldukça izliyorum. Bu program sonbaharını yaşayan erkek kadın büyüklerimizin hayat tecrübelerini anlattıkları ibret verici yaşanmış hatıralarını olayları içermektedir.

Dostlarım doğduğumuzu bildiğimiz inandığımız gibi zamanı gelince sevdiklerimizden ve çok bağlandığımız Dünyamızdan bir gün ayrılacağımızı ebedi olan mahşer hayatına döneceğimizi bilmeliyiz. Ve oraya getireceğimiz aziklarımızı bu Dünyadan hazırlamalı getirmeliyiz. Bu azıklar Dünyada yaşarken yaptığımız hayır hasenat insanlar ve tüm canlılarla hakka hukuka dayalı yaşantılarımızın mükafatı olan iyiliklerinizdir.

Kutsal kitabımız KURAN ----HER CANLI ÖLÜMÜ TADACAKTIR hitabına uyarak yaşarsak Cennete aksini yaparsakta Cehenneme gideceğimize inanmalıyız.

İnananlarda, inanmayanlarda isteselerde istemeselerde hakkın emrine böyun bükecek ÖLÜMÜ TADACAKLARDIR....Ölüm olmasaydı Peygamberler ölmezdi....

Programdaki söyleşilerde huzur evinde yaşantısını sürdüren bir yaşlımızın söylediklerini ibretle dinleyelim. Ben hali vakti iyi olan biriyim. Çoluk çocuğumda var burayı seçişimdeki sebep elden ayaktandüşünce hiçkimseye yük olmamak sağlıklı ve huzurlu yaşamımı akranlarımla sürdürmek içindir. çoluk çocuk herkez kendi hayatını yaşayacak...İNSAN ETİ AĞIRDIR Allah devletime milletime zeval vermesin. Böyle huzur mekanlarının adedini çoğaltsın dedi.

Bir kaç yıl önce Düzceli merhum iş adamlarından HİLMİ ÇİLİNGİR adına evlatları ve hanımının masraflarını üstlendiği Düzce valiliği sosyal hizmetler müdürlüğü HİLMİ ÇİLİNGİR huzur evini ziyarete gitmiştik. Müdürümüzden aldığımız bilgiler bizleri hayrete düşürdü ve çok sevindirdi.

Sanki beş yıldızlı oteli geziyorduk. Kendi kendimize OLMAZ BÖYLE ŞEY demekten kendimizi alamadık. 
Ömrünün son baharını yaşayan büyüklerimizle konuştuk. Hepsi son derece mutlu. Nasıl mutlu olmasınlarki. Huzur evi bünyesinde yemek salonları, televizyon salonları, okuma odaları, berber ve kuofor solonları, kuofor berber ve çamaşırhane bulunuyor. İbadet etmek isteyenlere şirin birde mescit düşünülmüş. Yaşlılarımız düzenli olarak sabah kahvaltısı, öğle yemeği, akşam yemeklerini yedikten sonra istedikleri aktiviteleri yapabiliyorlar.

Bu kadar güzellikleri bir arada görünce BUNDAN İYİSİ ŞAMDA KAYISI demekten kendimizi alamadık. Bizde ALLAH DEVLETİMİZE ZEVAL VERMESİN dedik. Düzcemize bu güzel hizmetleri sunan rahmetli HİLMİ ÇİLİNGİR ağabeyimizin mekanı cennet olsun

Bu güzel hizmet ve huzur yuvalarının cebinde akrep olan bazı zenginlerimize örnek olmasını onlarına Düzcemizden kazandıklarını HUZUR YUVALARI yapmalarını bekliyoruz.

SİZ VERİN ALLAHTA SİZE DAHA ÇOK VERSİN.
TÜKENİP GİDİYOR ÖMÜR DEDİĞİN...
Not Müdürümüz ve yaşlıların moral hocası RUKİYE YEŞİL hanfendi yede yakın ilgilerinden dolayı teşekkürü borç biliriz.

Sevgi saygı ve hürmetlerimle. Burhan Tutkun 1 Aralık 2014.....


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.