Haksız kazanç sahipsiz Düzce

Ticaret erbabı dürüst, mert, delikanlı, ve namuslu olur.

 

   Ticaret sanat, sabır, sebat, emek gerektiren rızık kapısıdır.


    Zamanımızda bazı insanlar gibi ticarette ticari ahlakta değişti.


    Hayatını vatanına memleketine adayan ülke ekonomisine yıllarca karınca kararınca katkı sağlayan vergisini ödeyen iş istihdamı sağlayan esnafın sanatkarım maalesef VAHŞİ KAPİTALİSTLERİN kıskacında ORANTISIZ rekabetin acımasız duyarsızlığını yaşıyor.


    Dostlarım ben 1972 yılından beri ticaret ve sanayi odası üyesiyim. 43 yıl dile kolay. Lütfedip kırk yılı aşan üyeler şilt verdiler.


    Maalesef aidat toplamaktan başka esnafa gözle görülebilir bir faaliyetlerini görmedik. Düzceli esnafa ve sanatkarlara sahip çıkmadıklarını üzülerek görüyoruz.


    Düzce ticaret ve sanai kuruluşlarının asli görevi Düzcenin esnafına sahip çıkmak ve sıkıntılarına çare bulmaktır.


    DÜZCEM HER ŞEYDE OLDUĞU GİBİ BU İŞTEDE SAHİPSİZ.


    Dışarıdan gelen yabaniler baş üstünde tutuluyor şehrin en güzel hareketli yerleri altın tepsiyle yabanilere sunuluyor. Yabanilere gösterilen telorans ne yazık ki Düzcemin küçük esnafına sanatkarına sanayicisine gösterilmiyor.


    Esnaflıktan ticari ahlaktan mahrum kendinden başkasını güşünmeyen nereden hangi kalitede mal aldığı bilinmeyen vergisini bile Düzceme vermeyen Düzcenin parasını Düzce den kaçıran Türkiye nin hiç bir yerinde yüz bulamayanlar soluğu esnafına sahipsiz Düzcem de alıyorlar.


    DÜZCEM KARA PARA AKLAMA MERKEZİMİ BEYLER..


    Mal aldıklarını sıkışmış diye tuzağa düşürmek satarken de ayni malı satanları halkın gözünde pahallıcı esnaf olarak göstermek HANGİ VİCDANA İNSAFA SIĞAR.


    Yüzyılın en büyük deprem felaketi geçiren işini gücünü evini sevdiklerini kaybeden Düzce esnafına sanatkarına yapılan bu ZULÜM reva mıdır ?


    Her yıl KAPATIYORUZ diyerek ve başka isimlerle Düzce mi soyup soğana çevirenlere engel olunmaz kontrol edilmezse Ticaret ve sanai odamızın bana ve kırk yılı aşmış üyelerine verdikleri şildi Düzce basının desteğiyle başkanımıza iade edeceğim.


    SAHİPSİZ OLAN DÜZCENİN TİCARETİNİN BATMASI HAKTIR


    SEN SAHİP OLURSAN DÜZCE ESNAFI SANATKARI BATMAYACAKTIR.....


    Saygı sevgi ve hürmetlerimle 

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.