Ah Şu Vahşi Kapitalistler

Dostlarım çocukluk ve gençlik yıllarımızda Düzce mizde bakkal Mehmet efendiler,pirinççi Yaşarlar,zeytinci Mustafalar,terzi Vahitler,kunduracı İrfanlar,gömlekçi Ahmetler, züccaciyeci Nusretler, mobilyacı Halim ustalar.manav Burhanlar, kasap Alimler,pasta Abdi efendiler,Birçok ticaret ve zanaat erbabı kentin eşrafı, esnafı itibarlı insanları vardı.

Belediye meclisinde, sivil toplum kuruluşlarında beldenin sözü nazı geçen kentin hakiki sahipleriydi onlar.

Onlar parası olmayana kredi sağlar OLUNCA VERİRSİN derler kara kaplı defterlerine not ne kredi kartı ne senet, ne çek,ne faiz teklif ederlerdi.

O yıllarda anaya babaya, büyüğe,ustaya,öğretmene,işverene işçiye, zengine,vakire sevgi saygı hürmet vardı.

O YILLARDA PARA KITTI AMA İNSANLIK ZİRVEDEYDİ.

Dostlarım o güzel,mutlu,huzurlu,saygılı,sevgili,seviyeli,günlerden bu günkü sevimsiz,acımasız,vefasız günlere nasıl geldik.

Sokağa,caddeye çıkınca dik yürüyen,çevresine gülücükler atan gururlu,mağruresnafıma sanatkarıma ne oldu.

Vergisini,sigorta pirimlerini esnaf kuruluşlarına aidatını,elektiriğini,suyunu ödeyemeyecek çaresizliğe nasıl düşürüldü KİMLER DÜŞÜRDÜ.

Bunun sebebini başka yerlerde aramayalım.Esnafı,sanatkarı orta direği çaresiz yapan kırk bin elli bin çeşit mal satan,onbinbirinci marketini açmakla övünen,milyonlarca sanatkarı,esnafı işinden gücünden eden gözlerini toprak doyurası VAHŞİ KAPİTALİSTLERDİR.

Esnafım sanarkarım bu doyumsuzların yüzünden evlatlarını okutamaz,evlendiremez,mürüvetlerini göremez durumlara düşmüşlerdir.

Sağ olsunlar idarecilerimiz,ticaret ve sanat kuruluşlarımız bu aç gözlülerin palazlanmasına küçük esnafın ezilmesine sanatın ve sanatkarın yok olmasına elbirliği ile göz yummuşlardır. çaresiz bırakmışlardır.

ELLERİNE BİRTARAFLARINA KINA YAKSINLAR.

Türk milletinin önderi Mustafa Kemal Atatürk.

Sanat ve sanatkardan mahrum milletler mahfolmaya mahküm olurlar diyerek sanat ve sanatkarı övmüş desteklemiştir.

Atatürkçülüğü kimseye bırakmayan bazı bürokratlarımız,idarecilerimiz,esnaf kuruluşlarımız şehrin ana merkezlerini altın tepsiyle YABANİ KAPİTALİSTLERE sunmuşlardır.

Ama Düzceli mobilyacıların beşyüz kişiye istihdam sağlayacak DÜZ MOB...DÜZCE MOBİLYACILAR SİTESİNE ÖN AYAK OLUP sahip çıkmamışlardır.

Hemşerilerinin çaresizliğini görmeyecek kadar kör yada nankör olmuşlardır.

Yeniliğe ilerlemeye kalkınmaya karşı değiliz.Ülkemize istihdam sağlayacak yatırımcının sanaicinin gerekirse ellerini öperiz.

Onlar ülkemiz de ve Dünya da bayrağımızı ve itibarımızı göklere çıkarmış ihracatımızı İKİYÜZELLİ MİLYAR DOLARLARA çıkarmışlardır.

Bizim isyanımız itirazımız ORATISIZ GÜÇ kullanarak milyonlarca esnafımızı sanatkarımızı güçsüz çaresiz bırakanlaradır.

Kabadayıları,mafya babalarını soyguncuları fetocu paşaları, soyguncu spor yöneticilerini,hain gazetecileri gözetime alan devletimizden hükümetimizden.emniyetimizden yargımızdan haksız yere insanları ezen pandemi döneminde STOKÇULUK FIRSATÇILIK VURDUNCULUK yaparak hükümetlere bile kafa tutanlardan da hesap sorulmasını mağdurları korumasını diliyoruz.

Devletimizin kapitalist acımasız,bazı para babalarına da ulaşmasını bekliyoruz.

Gücü ellerine geçiren,doyumsuz,menfaatten başka bir şey düşünmeyen,fakiri dar gelirli düşmanları meydanı boş bulunca keyiflerine göre fiatlarla oynamakta kanunları hiçe saymaktadırlar.

TOPRAK GÖZLERİNİ DOYURSUN.

NE ZENGİNİ TOK NE FAKİRİ AÇ GÖRDÜM.

DOSTLARIM DERT SÖYLETİR AŞK AĞLATIR...

Burhan Tutkun...Sevgi saygı ve hürmetlerimle...


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.