27 Mayıs ihtilali

Sevgili dostlarım milletlerin dış düşmanları olduğu gibi maalesef vatanının ilerlemesini, gelişmesini, müreffeh bir hayat sürdürmesini çekemeyen, hazmedemeyen iç düşmanları da vardır.

Bu eylemlerini çeşitli yollardan sürdürmeyi denerler. Gün gelir orduyu, gün gelir yargıyı emellerine alet ederler. Bu hareketlerine ilericilik, modernlik, Avrupalılık, Atatürkçülük kılıfını uydururlar. 27 MAYIS ihtilali de bu kılıflardan biridir.

27 Mayıs’ı utanmadan millete karşı bayram ilan etmişlerdir. Rahmetli TURGUT ÖZAL Cumhurbaşkanımız bu bayramı kaldırmıştır. Cumhuriyetimizin tek partili dikta rejiminden çok partili döneme geçmesini hazmedemeyen sözde Atatürkçü ilericiler, Cumhuriyetimizi silah arkadaşlarıyla kuran Atatürk’ümüzün “HAKİMİYET KAYITSIZ VE ŞARTSIZ MİLLETİNDİR”, “YURTTA SULH DÜNYADA SULH” söylemlerine rağmen, 1950 genel seçimlerinde Türk halkının ezici çoğunluğunun oyunu alan ADNAN MENDERES hükümetine zulmü reva görmüşlerdir.

Bebek davası, köpek davası diye adlandırdıkları saçma sapan iddialarla Türk ordusu ve yargısını yanlarına alarak, Türk siyasi tarihine KARA LEKE olarak geçecek 27 MAYIS 1960 ihtilalini gerçekleştirmişlerdir.

Türk halkının gelişmesi, ilerlemesi, DİN HÜRRİYETİNİ hazmedememişlerdir. İstanbul Beşiktaş’ta yapılmak istenen Barbaros Bulvarına ‘Buraya uçak mı indireceksiniz?’ diyerek yıllarca karşı çıkmışlar, her olumlu hizmete mani olmuşlardır. Müslümanlığın şiarı olan EZANI MUHAMEDİYEYİ 18 YIL Tanrı uludur tanrı uludur diye okutmuşlardır. Ezanımızın ALLAHUEKBER ALLAHUEKBER diye aslına döndüren, çeviren bir başbakan ADNAN MENDERES. İhtilalle MENDERES, iki bakan HASAN POLATKAN ve FATİN RÜŞTÜ ZORLU asılarak, idam edilerek cezalandırmışlardır...

Zamanın cumhurbaşkanı idamdan yaşının ilerlemesinden yararlanarak kurtulmuştur. Sağdan ve soldan birçok Türk genci de idamdan kurtulamamışlardır. 27 Mayıs ihtilalinde 12 yaşında çıraklığa yeni başlayan çocuktum. Yassıada mahkemelerini radyodan dinliyorduk. O zamanlar televizyon cep telefonları yoktu. Rahmetli babama çocuk saflığıyla ‘Bebek davası, köpek davası da neyin nesi’ diye sorduğumu hala unutamıyorum. Babamda ‘O bahanelerin hepsi hükümeti karalamak, halkın gözünden düşürmek için uydurulmuş iftiralardır’ demişti.

Gençler ve orta yaşlılar bilmez, biz yaşadık O KARA GÜNLERİ. Her on senede bir başarılı hükümetlere uygulanan darbeleri, ihtilalleri, ihanetleri. Son olarak da 15 TEMMUZ 2016 tarihinde FETÖ Darbe girişiminde o hain planların zincirinin halkasıydı. Güzel bir atasözümüz var... SU UYUR DÜŞMAN UYUMAZ. Beyler Türk milleti uyandı artık. AKIDA KARAYI DA biliyor. Bundan sonra böyle adilik ve vatan hainliklerine göz yummaz. 15 Temmuz’daki gibi hüsrana uğrarsınız. Bir daha deneyinde görün Dünya’nın kaç bucak olduğunu. Dostlarım Türk millet vefalıdır. Eski adıyla Yassıada olan İhtilal mahkemelerinin görüldüğü adanın ismi DEMOKRASİ VE ÖZGÜRLÜKLER ADASI OLARAK değiştirilmiş, bu gün ihtilalin 60 yıl dönümünde adaya ÖZGÜRLÜKLER VE DEMOKRASİ MÜZESİ yapılmıştır. Bugün sayın Cumhurbaşkanımız RECEP TAYYİP ERDOĞAN, MHP Genel Başkanı Sayın DEVLET BAHÇELİ İLE açılışını birlikte yapmışlardır. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE, TÜRKE DEĞER VERENE...


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
31.05.2022
11:17

düzcede siyaset korumu anlık yaşanıyor kimse geçmişi gelecegi hesaplamıyor düzce son il adını şanını bilen düzce dışında bilen yok düzceyi tanıtacak düzcenin güzelliklerini ortaya çıkaracak proje yatırımlar yapılmalı yoksa düzce hakketigi yere gelemez çok çalışmak lazım belediye valililik siviltoplum siyasiler topyekün icraata kalkması lazım başarılar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%84,00
erdal kaya


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.