Çok güzel hareketler bunlar

Düzce Kent Konseyi Tarım ve Hayvancılık Çalışma Gurubu, Kültür Sanat Turizm Çalışma Gurubu, Kadın Meclisi Tarım ve Hayvancılık Çalışma Komisyonu ile birlikte

17 Haziran Dünya Çölleşme ve Kuraklıkla Mücadele Günü kapsamında FARKLILIK oluşturmak için 19 Haziran Pazar günü saat 11.00’de Düzce Belediye Belediyesinin tahsis ettiği vasıtayla DOĞA YÜRÜYÜŞÜ gerçekleştirildi.

Düzce Kırım Türkleri Dernek Başkanı ve Düzce Kültür Sanat Turizm Çalışma Gurubu üyesi olarak şahsıma ve hanımıma yapılan davete severek, isteyerek icabet ettik.

Gezi turumuza, Düzce Belediyemizin katkıları ve denetimiyle hizmet veren engelli dostlarımızın yönettiği KUSURSUZ KAFE’de sabah kahvaltısıyla başladık.

Düzce Belediyesinin bu kutsal hizmetiyle gurur duyduk, çok güzel ve huzurlu bir ortam. Düzcelilerin bu hayırlı ve güzel ortama ilgi ve alaka duymalarını dileriz... Zira onlarca fiziksel engelli kardeşimize iş imkanı verilmiş.

Gezimizde, Konuralp Prusias Ad Hypium antik kenti kazılarında yetkililerin kazı hakkında bilgi ve izahatlarıyla bilgilendik.

DÜZCE SEVDALILARI OLARAK GURURLANDIK.

Düzce Belediye Başkanımız Bakanımız Sayın Dr. FARUK ÖZLÜ’ye hizmetlerinden dolayı hayranlığımızla gezimiz devam etti. Bu muhteşem tarih hazinesini Düzce’mize kazandırdıkları için minnettarız.

Kazıların hemen yanı başındaki Konuralp Gazi Türbesini ziyaret ettik ve dualarımızla kendisini yad ettik.

Oradan Konuralp Müzesini hayranlıkla gezdik, genç ilgililerden müzeyle ve bulunan muhteşem eserlerle ilgili bilgiler aldık.

Sosyal medyada paylaşmak için bol bol resimler çektik. Tarihimizle gurur duyduk.

Oradan Düzce turizminin göz bebeği, doğa harikası, göçmen kuşların konaklama yeri Efteni Gölü’ne geçtik. Rıhtımında tabiatın güzelliklerini herkesin tanıması ve görmesi için bol bol resimler çekip, anında sosyal medyada paylaştık. Düzce turizmine faydalı olacağına inanıyoruz.

Dostlarıma Efteni Gölü iskelede, tabiatın kucağında çay ve kahve keyfi tatmalarını tavsiye ederim.

Gezimiz tabiat harikası Aydınpınar Şelalelerinin su ve kuş sesleri eşliğinde muhteşem ağaç ve bitkilerini hayranlıkla izlemekle devam etti.

Düzce Belediyesi Turizm ve Kültür Müdürlüğünün üstün gayretleriyle yapılan 500 metrelik korkuluklu ahşaptan gezi yollarına hayran kaldık.

Aydınpınar Şelaleleri restoranında aperatif atıştırmalar, çay, kahve ve meşrubat hizmetlerini çok olumlu bulduk... Fiatlarda gayet normaldi.

Gece gökyüzünü, yıldızları seyredeceğiniz minik evlerin çoğalmasını, turizme hizmet etmesini bekliyoruz...

Yeni evlilerin ömür boyu unutamayacakları bir BALAYI MEKANI.

Aynı zamanda oradan temin edeceğiniz mangal ve etlerle unutamayacağınız, pikniğinizi yapacağınız harika ortamlar var.

Aydınpınar Şelalelerimize yerli turistlerin ilgisi, birçok ülkeden hatta Hindistan’dan bile gelen yabancı ziyaretçilerin çokluğu, Düzce turizminin canlanması bizleri ziyadesiyle mutlu etti

NE MUTLU DÜZCELİYİM DİYENE

DÜZCE KIRIM TÜRKLERİ ZİYARETİ

Düzce Kent Konseyi Kadın Meclisi başkan ve üyeleri hafta başında STK ziyaretleri kapsamında Düzce Kırım Türkleri Derneğimizi, İstanbul Caddesi iş bankası karşısında bulunan yeni dernek yönetim ofisimizde ziyaret ettiler.

Gerçekleşen ziyarette örf, adetlerimiz, gelenek ve göreneklerimizi gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla 1994’te kurulan derneğimizin faaliyetlerine ilişkin konular istişare edildi.

Düzce için çalışmalarda aktif katılımcı olarak faaliyetleri ile katkı sunan, çalışmaları yaşanan ve tanınan kültürlerin Düzce ile etkileşimini ve bu etkileşimden doğan sinerjinin faydaları paylaşıldı.

Çok faydalı ve olumlu istişareler sonrasında derneğimiz yönetim ve üyeleri tarafından çok değerli misafirlerimize ÇİBÖREK VE DÜZCE ARNAVUT ŞIRASI ikram edildi.

Ardından günün anısına misafirlerimize KIRIM TARİH kitabı ve Dr. Serra Menekay Öncel’in ALUŞTADAN ESEN YELLER romanı hediye edildi.

Düzce Kent Konseyi çok değerli kadın meclisi başkan ve üyelerine Düzce Kırım Türkleri Derneğimize yaptıkları güzide ziyaretleri için teşekkür ediyoruz.

Karşılıklı bu ziyaretlerin sivil toplum yararına hayırlı ve çok faydalı olacağına inandığımızı ifade ediyoruz.

Düzce Kırım Türkleri Derneği Düzce’nin en faal ve etkili derneği.

Sevgi saygı ve hürmetlerimle...

 


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu köşe yazısına henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.