Düzce Mobilyada Neden Bir İnegöl Olmasın

Dostlarım Düzcemiz ormanlarıyla,kerestesi,parkesi,ahşap kaplaması,suntası,MDF si mobilya ve ahşap ustalığı işçiliğiyle tam bir ağaç işleri merkezi. Orman ve yaylalar cenneti.

Ankara da İnegöl de Kayseri de Türkiyenin hiçbir yerinde mobilya yokken Düzce bölgenin tanınmış ustaları Halim usta, Cevat usta,Yaşar usta gibi yüzlerce sanatkar yetiştiren ustalar vardı.

DÜZCELİ ÇALIŞKAN VE MÜTEŞEBBİSTİR...

Ağabeyim Nihat Tutkun la bende bölgenin ünlü ustası Halim ustanın çırağıydık.Ustamızın himmeti ve kalitesiyle Allahın ızniyle Tutkun Mobilya olduk.

Yaradanımıza hamd olsun sanat sevgimiz aşkımız sayesinde cemiyette sporda,siyasette,dernek faaliyetlerinde esnaf ve eşraf olarak yerlerimizi aldık.

Topluma hayırlı insanlar kaliteli sanatkarlar yetiştirmeye gayret ettik.Yüzlerce usta sanaatkar yetiştirdik.ellerinin ekmet tutmasına vesile olduk.

Düzce mobilya duayeni olarak muayyen zamanlarda meslektaşlarımızla bir araya gelerek Düzcenin mobilyasını ve Düzcemize istihdam sağlamak için DÜZ MOB Düzce mobilyacılar sitesi kurma girişimlerimiz de maalesef her teşebbüsümüzde önümüze türlü engeller çıktı.

Asrımızın en büyük depremleri ve ekonomik krizlerden kurtulup kendimizi toparlayamadık.Başarılı olamadık.

Son aylarda Düzcemizin ileri gelen yaklaşık yirmibeş genç mobilya mağaza sahibi işletmecisi gençlerimiz bir araya gelerek yeniden DÜZ MOB Düzce mobilyacılar AVM si kurma gayratlerine girdiler.

E 5 İstanbul yolu üzerinde devlete ait bir araziye talip oldular.

Maalesef bunu duyan bazı gözü doymazlar Düzcemizin ekmeğini yiyenler ihaleden genç mobilyacılara bu arsayı vermemek için ellerinden gelen her şeyi yapmayı başardılar.

KENDİ EVİMİZDE SAHİPSİZ KALDIK.

Üç parselli Kırbir dönüm olan arsanın üçte biri oniki dönüm olan ÜÇÜN BİRİNİ Düzceli mobilyacılara layık gördüler.

Bu durum karşısında Düzceli mobilyacılar kendilerine sahip çıkmayan valisine,belediye başkanına,ticaret ve sanai odasına,mobilyacılar odasına ÇOOOK GÜCENDİLER.

Nerde valimiz, nerde bakanımız belediye başkanımız,nerede ticaret ve sanai odamız nerede Düzceliyi yere göğe sığdıramayan siyasi partilerimizdiye kendi kendilerini yediler.

O gün sorumlu olan kimi aradıysak telefonları nedense çıkmadı hiçbir sorumluya ulaşamadık.

Sayın valimiz bakanımız belediye başkanımız.Sayın ticaret ve sanai odası başkanımız. Lütfen Düzcemizin iyi niyetli genç girişimcilerinin müteşebbislerin önünü açın dolaylı olarak binlerce insanımıza Düzcelimize ekmek kapısı olacak bu hayırlı girişime önayak olun.

Düzcenin yakın köyleri belediye hudutlarına girdi.Köy meraları belediyenin himayesine girdi.Devletimizin özel idaremizin yüzlerce atıl durumda arazilerinin olduğunu biliyoruz.

Küçük sanai çarşılarına organize sanaiindeki teşvik arazileri biz biz mobilyacılara da bir yer bulunamazmı. BİZ MOBİLYACILAR DÜZCE NİN ÜVEY EVLATLARIMIYIZ.

Neden bizlere güvenmiyorsunuz elimizden tutun mobilyada BATI KARADENİZİN YILDIZI PAZARI OLALIM.

Devletimiz de milletimiz de Düzcemizde kazansın. Gayemiz üzüm yemek bağcıyı dövmek değil.

-------------MOBİLYA KABINA SIĞMIYOR----------

Türkiye Dünyanın en çok mobilya ihraç eden 9 cu ülkesi oldu.Yeni hedef ilk 5 sırada olmak.

Ocak Temmuz ayları altı aylık ihracat satışları 4 Milyar yediyüz milyar dolar.Bu hızla giderse yıl sonunda onmilyar dolar seviyesinde olacak.

İstanbul da sanai ve AVM ler çok sıkışık sıkıntılı.Çalışacak usta işçi sıkımtısi had safhada.

Düzce miz konum olarak Türkiyenin kalbi konumunda.Onlarca ile iki saat mesafede.Ağaç işleriyle yoğrulmuş bir il.

Düzce bölgenin pazarı durumunda.Mobilya ve AVM ler olarak Düzceye kaydırılamazmı.

Sayın bakanımız belediye başkanımız FARUK ÖZLÜ bir ofis açılışındaki sohbette Düzce Beyköy organize sanaii yakınlarında bir mobilya organize sanaii ve mobilya AVM si mücdesi verdiler.

Düzce mobilyasına atmış yılını vermiş ve AHŞABIN EFENDİSİ ünvanını almış bir mobilya ustası ağabeyi olarak bu aldığımız mücdeli haberin takipçisi olacağız.

En az on büyük mobilya firmasını Düzcemize kaydırma gayretinde olacağız.

VEEE YAPARSA FARUK ÖZLÜ YAPAR DİYORUZ...

Düzcede mobilya duayeni ağabeyi olarak hayırlı birşeylere vesile olmak hayırla anılmak istiyorum.

DÜZCE MOBİLYA DA NEDEN BİR ANKARA İNEGÖL KAYSERİ olmasın....

Burhan Tutkun Sevgi saygı ve hürmetlerimle...


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!
OKUYUCU YORUMLARI
30.08.2022
10:06

sayın tutkun düzce mobilyada marka olabilir bir görür mobilya diye marka vardı ama rekabet edemedi topçuoglu mobilya dünyaya mobilya üretiyor kelebek mobilya ama malesef mobilyacılar birleşip bir sovrum avm kurup bu yaptıklarını pazarlasalar d 100 gelip geçenler ziyaret etse senede bir hafta fuar yapılsa bu mobilyacılara katkı sunar parasal anlamda katkı verir bunu başaracak hep birlikte birlik olup mobilya temsilcileri başkanları ortak akılla herşey başarılır hatta bu düzcenin tanıtımı açısından katkı verir inşallah bunu başarır mobilyacılar

Katılıyorum   Katılmıyorum
%85,00
salih kara


Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan https://duzcetv.com sorumlu tutulamaz.